Anunţ al ministrului Carmen Dan în legătură cu poliţistul Eugen Stan, arestat pentru pedofilie. Ce s-a întâmplat cu raportul MAI

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, că vineri va fi publicat pe site-ul ministerului raportul întocmit după verificarea efectuată de Corpul de control al MAI la Inspectoratul General al Poliţiei Române, după cazul poliţistitului Eugen Stan, arestat în agresiuni sexuale.

16 feb. 2018, 11:07
Anunţ al ministrului Carmen Dan în legătură cu poliţistul Eugen Stan, arestat pentru pedofilie. Ce s-a întâmplat cu raportul MAI

„Am avut ocazia să-l citesc (raportul corpului de control al MAI – n.r.). Printr-o procedură transparentă raportul va fi postat astăzi pe site-ul MAI. Este un raport final foarte serios pe care imediat cum ajung la birou am să-l semnez pentru a putea fi postat pe site”, a declarat ministrul de Interne, după prezentarea bilanţului pe anul 2017 al Poliţiei Române.

„Ne dorim să prevenim astfel de derapaje, unde ele au fost constatate, evident măsura noastră este fermă. Iar mesajul meu, încă din prima zi, faţă de toţi colegii mei a fost toleranţă zero faţă de astfel de derapaje”, a completat şeful IGPR, Cătălin Ioniţă.

Carmen Dan adăugat că la nivelul IGPR a fost făcută o diagnoză şi există şi un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii poliţiştilor.

„Înţeleg că şi acel plan de măsuri s-a făcut. Eu încă nu l-am văzut. O să-l discut în perioada imediat următoare cu domnul inspector general şi de aici încolo vă asigur că vom fi foarte transparenţi în comunicare şi veţi ştii pas cu pas cum ne gândim să aducem o schimbare în Poliţia Română, pentru că este din punctul nostru de vedere obligatorie”, a explicat Carmen Dan.

„Este un lucru pe care o să-l dezvoltăm prin aplicarea acestui plan, această obligaţie va fi conştientizată de fiecare şef prin aplicarea graduală a prevederilor acestui plan, astfel încât să nu fim în situaţia în care comportamente ale subordonaţilor să nu fie cunoscute de către şeful direct. Şeful direct este cel care interacţionează tot timpul cu subordonatul, şeful direct este cel care, împreună cu subordonatul, trebuie să-i facă un program echilibrat, să-i asigure un climat corespunzător de muncă. Acest climat până la urmă înseamnă punerea în valoare a fiecăruia dintre poliţişti, astfel încât el, în momentul în care a venit la muncă, să dea randamentul maxim pentru Poliţie şi implicit pentru societate”, a explicat Ioniţă.

Totodată, ministrul a infirmat informaţiile apărute în presă în legătură cu posibilitatea desfiinţării Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi a reorganizării Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

„Cred că se vorbeşte în presă, nu în instituţii. Nu este luat în discuţie acest lucru”, a declarat ministrul, după prezentarea bilanţului Poliţiei Române pe anul 2017.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus trimiterea Corpului de control la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru verificări legate de cazul de agresiune sexuală în care a fost implicat agentul de poliţie rutieră, Eugen Stan.

În urma scandalui creat în Poliţie din cauza poliţistului acuzat de pedofilie, Bogdan Despescu a fost demis de la şefia IGPR, în locul său fiind numit interimar, pentru o perioadă de 6 luni, Cătălin Ioniţă.