Anunţ BOMBĂ în Formula 1. Fernando Alonso, decizie NEAŞTEPTATĂ

Presa italiană dă ca sigură plecarea pilotului spaniol Fernando Alonso de la Ferrari.

04 oct. 2014, 14:14
Anunţ BOMBĂ în Formula 1. Fernando Alonso, decizie NEAŞTEPTATĂ

Fernando Alonso pleacă de la Ferrari. Cel puţin aşa anunţă presa de specialitate din Italia. Despărţirea dintre fostul campion mondial şi Scuderia, pentru care a concurat în ultimii 5 ani, se va produce cu doi ani înainte de încheierea contractului, care stipulează în acest moment ca dată limită sfârşitul anului 2016.

Astfel, cotidianul „La Gazzetta dello Sport” scrie că „divorţul” dintre asturian şi scuderia de la Maranello este unul consensual, după o întâlnire între pilot şi directorul sportiv al Ferrari, Marco Mattiacci, la Suzuka (Japonia). Totodată, aceleaşi surse semnalează că în anul viitor Alonso va conduce, aproape sigur, un McLaren, iar la Ferrari va veni cvadruplul campion mondial german Sebastian Vettel.

În acelaşi timp, presa sportivă subliniază că informaţia va fi oficială abia pe 13 octombrie, când preşedintele Ferrari, Luca Cordero de Montezemolo, va părăsi definitiv firma pe care a condus-o timp de 23 de ani, pentru a pasa puterea consilierului delegat al Fiat, Sergio Marchionne.

Astfel se încheie epoca Alonso la Ferrari, echipa pentru care a cucerit 10 victorii în Mari Premii, primul în Bahrein, în 2010, iar ultimul, în Spania, anul trecut.