Anunț de la BNR! O nouă monedă va fi regăsită pe piața din România. Ce valoare va avea

BNR planifică să introducă o ediție specială în domeniul numismatic pe data de 4 septembrie, când va fi lansată cea mai recentă monedă din România pentru a comemora "150 de ani de la nașterea lui Petre Antonescu".

03 sept. 2023, 13:13
Anunț de la BNR! O nouă monedă va fi regăsită pe piața din România. Ce valoare va avea
Anunț de la BNR! O nouă monedă va fi regăsită pe piața din România. Ce valoare va avea

BNR

anunță o monedă nouă. Această inițiativă implică introducerea unei monede de argint cu o valoare nominală de 10 lei, care va deveni cu siguranță un obiect de colecție foarte căutat de pasionații de numismatică și de toți cei care apreciază contribuția semnificativă a lui Petre Antonescu la moștenirea arhitecturală a României.

Citește și: Ai și tu acasă o monedă de 25 de bani din anul 1982? Este incredibil cu cât se vinde pe Internet

Moneda de argint impresionantă are un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g, conferindu-i o prezență distinctivă în colecțiile numismatice. Fața monedei este extrem de detaliată și prezintă o reprezentare iconică a celebrului Arc de Triumf din București, una dintre cele mai renumite creații ale arhitectului Petre Antonescu. Deasupra arcului, putem observa inscripția „ROMANIA” curbată într-un arc de cerc, subliniind astfel mândria națională. Pe fața monedei se regăsesc și anul emisiunii, „2023”, și stema României, alături de valoarea nominală „10 LEI”.

Reversul monedei este în totalitate dedicat lui Petre Antonescu, prezentând un portret expresiv al arhitectului, numele său, precum și anii în care a trăit, „1873” și „1965”. Aceasta constituie o modalitate subtilă de a aduce omagiu vieții și moștenirii acestui eminent arhitect român.

Fiecare monedă va fi protejată într-o capsulă transparentă din metacrilat, menită să păstreze integritatea și frumusețea acesteia pe parcursul timpului. În plus, moneda va fi însoțită de broșuri detaliate de prezentare și certificate de autenticitate redactate în limbile română, engleză și franceză. Aceste certificate vor purta semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central, atestând astfel autenticitatea și calitatea excepțională a monedei.

BNR a informat că tirajul maxim pentru această monedă de argint destinată colecționarilor va fi limitat la 5.000 de exemplare, ceea ce amplifică și mai mult dorința de a o achiziționa pentru pasionații de monede. Prețul de vânzare pentru această remarcabilă creație numismatică este stabilit la 490 de lei, fără a include TVA. Cu toate acestea, acest preț nu acoperă doar costul monedei în sine, ci și include broșura de prezentare și certificatul de autenticitate, oferind astfel un pachet complet pentru colecționarii și iubitorii de istorie și arhitectură.

Citește și: Ce se întâmplă dacă înfigi o monedă de 50 de bani într-un pepene! Asta e cel mai tare truc al verii! Ştiai că e bine să oui o monedă în frigider când pleci în vacanţă?