Anunţ de ultimă oră al Guvernului! Ce se întâmplă cu serviciile de ride-sharing

Premierul Viorica Dăncilă a precizat miercuri că Guvernul va stabili, după un proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale, formula optimă de funcţionare a serviciilor de ride-sharing, precum cele prestate de Uber, Bolt sau Clever.

26 iun. 2019, 11:02
Anunţ de ultimă oră al Guvernului! Ce se întâmplă cu serviciile de ride-sharing

„Activitatea serviciilor de ride-sharing, precum cele prestate de Uber, Bolt sau Clever este obligatoriu să intre în legalitate, în spiritul eliminării discriminării şi a încurajării concurenţei loiale. Am adoptat ieri proiectul de act normativ privind reglementarea acestor servicii şi urmează să stabilim, după un proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale, formula optimă de funcţionare. Relaţia dintre cerere şi ofertă trebuie să fie una corectă, care să ducă la servicii de calitate şi să asigure transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă, aşa cum este normal”, a scris premierul pe Facebook.

Românii vor alege exact cu cine vor să meargă în călătoriile pe care le vor face în Bucureşti, şi nu numai în zona Capitalei, pentru că acum concurenţa este liberă, a declarat, marţi seară, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Palatul Victoria, după ce Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă referitoare la reglementarea platformelor de ride-sharing.

„Acest domeniu nu era reglementat în România de mai bine de 5 ani de zile şi iată că Guvernul a reuşit în două luni să îl implementeze şi cu procedura de transparenţă. S-a discutat cu partenerii sociali fiecare articol în parte. S-a cerut şi o dezbatere publică tocmai pentru a nu exista niciun fel de dubiu că acest proiect ar produce prejudicii de o parte sau de alta. Acum concurenţa este liberă. Românii vor alege exact cu cine vor să meargă în călătoriile pe care le vor face în Bucureşti şi nu numai în zona Bucureştiului”, a precizat ministrul Transporturilor.

Acesta a reamintit că actul normativ are în vedere definirea activităţilor de transport alternativ, a modului de efectuare a acestora şi a tuturor actorilor implicaţi, modalitatea de autorizare a platformelor digitale şi a operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute în urma acestor activităţi atât de conducătorii auto cât şi de către operatorii de transport alternativ cât şi stabilirea obligaţiilor ce trebuie îndeplinite de platforme sau de conducătorii auto.