Anunţ de ultimă oră despre facturile la energie electrică. De ce au întârziat şi când vor fi emise

Hidroelectrica a publicat noua adresă de e-mail la care poate fi verificat soldul și ce facturi vor primi clienții în perioada următoare. De asemenea, compania de energie electrică a anunţat că facturile aferente lunii august 2022 vor fi emise începând cu săptămâna 27-31 martie.

29 mart. 2023, 18:36
Anunţ de ultimă oră despre facturile la energie electrică. De ce au întârziat şi când vor fi emise
Anunţ de ultimă oră despre facturile la energie electrică. De ce au întârziat şi când vor fi emise

Anunţ de ultimă oră despre facturile la energie electrică. „Hidroelectrica va emite facturile aferente lunii august 2022 începând din săptămâna 27-31 martie. Momentan compania lucrează împreună cu dezvoltatorii de soft pentru actualizarea soldurilor clienților, astfel încât să fie evitată transmiterea de documente cu valori sau situații neconforme. Menționăm că astfel de erori sunt inerente până la maturizarea completă a sistemului şi apelăm la înţelegere din partea clienților noştri şi îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia. Pentru sesizări legate de sold, compania a lansat o adresă dedicată de email [email protected]”, au transmis reprezentanţii Hidroelectrica.

Citeşte şi: Vouchere de energie 2023: Un milion de români au achitat facturile cu bani de la stat. Schimbări la toate facturile de la 1 aprilie

În plus, clienților li s-a transmis să semnaleze eventualele neconformități constatate, astfel încât acestea să fie remediate. „Apelăm la înțelegere din partea clienților noștri și îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia. Pentru sesizări legate de sold, am înființat special adresa de e-mail [email protected]”, a mai anunţat Hidroelectrica într-o postare pe Facebook.

De ce întârzie facturile de la Hidroelectrica

Din cauza multiplelor schimbări în modul de calcul al subvențiilor și ajutoarelor acordate de guvern consumatorilor de energie electrică, împreună cu valul imens de abonați care au ales să migreze către Hidroelectrica de la alți furnizori de electricitate, atrași de prețul cel mai bun de pe piață, compania a ajuns în postura de a nu face față la această avalanșă de abonați noi și de schimbări pe care trebuia să le facă în softul de facturare. După multe luni de întârziere, facturile clienților Hidroelectrica au început să ajungă la clienți, la începutul lunii martie.

Citeşte şi: Zeci de mii de români au primit în această lună două facturi la curent în doar câteva zile. Pentru unii urmează și a treia