Anunţ de ultimă oră legat de cazul Simona Halep. Ce mesaj a primit fostul lider WTA de la TAS

Simona Halep (32 de ani) așteaptă cu nerăbdare verdictul în cadrul procesului de apel desfășurat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Sportiva a fost suspendată timp de 4 ani pentru dopaj și și-a susținut apărarea între 7 și 9 februarie 2024. Cu toate acestea, un termen exact pentru publicarea hotărârii nu a fost anunțat de către instanță.

26 feb. 2024, 18:34
Anunţ de ultimă oră legat de cazul Simona Halep. Ce mesaj a primit fostul lider WTA de la TAS
Simona Halep

Anunţ de ultimă oră legat de cazul Simona Halep. Procesul a marcat un moment crucial în cariera Simonei Halep, care și-a exprimat încrederea în justiție și a subliniat că nu a avut niciodată intenția de a se dopa sau de a încălca regulamentele sportului. Cu toate acestea, așteaptă cu nerăbdare să revină pe teren și să-și continue cariera.

În prezent, judecătorii analizează probele prezentate de ambele părți și vor emite o hotărâre în momentul în care vor ajunge la o concluzie. Comunicatul oficial emis de Tribunalul de Arbitraj Sportiv a menționat că nu poate fi stabilită o dată precisă pentru publicarea deciziei finale.

„Audierile Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cadrul procedurilor de arbitraj CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA) şi TAS 2023/A/10227 International Tennis Integrity Agency (ITIA) v. Simona Halep s-au încheiat astăzi, în jurul orei 16:30, cu pledoariile finale ale părţilor. Totul a decurs conform programului.  Părțile au fost informate că juriul TAS va delibera începând de acum și va întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia. Nu a fost stabilită o dată pentru publicarea unei decizii finale”, a anuţat TAS.

Citeşte şi: Simona Halep, anunţul momentului legat de decizia TAS. „După un an şi jumătate, coşmarul s-a terminat!”

În ciuda incertitudinii, Simona Halep rămâne fermă în convingerile sale și așteaptă cu încredere ca adevărul să iasă la iveală. Sportiva exprimă dorința de a reveni pe teren și este hotărâtă să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și continua cariera sportivă.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată. Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a transmis Simona Halep.