Anunț de ultimă oră pentru pasagerii români! Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate

Compania aeriană Turkish Airlines și-a anulat toate zborurile, miercuri seara. Anunțul a fost făcut de către reprezentatul unei agenții de turism.

02 nov. 2023, 08:23
Anunț de ultimă oră pentru pasagerii români! Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate
Anunț de ultimă oră pentru pasagerii români! Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate

Compania aeriană Turkish Airlines și-a anulat toate zborurile din această seară. Anunțul a fost făcut de către reprezentatul unei agenții de turism, iar motivul pentru care aeronavele vor rămâne la sol este o dereglare a sistemului informatic al companiei.

Citește și: Cum poți să mergi cu avionul pe bani puțini. Cele mai bune sfaturi pentru călătorii ieftine

Compania Turkish Airlines și-a anulat toate zborurile

Se pare că motivul pentru care aeronavele rămân la sol este că a căzut sistemul informatic al Turkish Airlines și astfel nu mai pot fi accesate listele cu pasageri.

„Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate, în această seară – nu va zbura nimic, între orele 19.00 si 22.00! Întrucât a căzut total sistemul informatic al Turkish Airlines, compania nu are acces la listele de pasageri”, a transmis Corina Martin, reprezentantul agenției de turism, pe Facebook.

Anunțul potrivit căruia zborurile au fost sistate temporar, până la remedierea problemei la sistemul informatic, a fost făcut și de Turkish Airlines

„Stimați pasageri. Există o întrerupere în sistemul nostru din cauza unor erori generale în cadrul sistemului de informații. Din acest motiv, toate zborurile noastre din Aeroportul Istanbul și Aeroportul Sabiha Gokcen de astăzi, între orele 19.00 și 22.00 au fost anulate. Mulțumim pentru înțelegere”, a precizat compania.

Imagini surprinse pe aeroportul din Istanbul arată oamenii blocați din cauza zborurilor anulate. Zborul de la Istanbul la Constanța a fost anulat oficial pentru aceasta seară.

Aeronava trebuia să sosească la 21:05 și să decoleze la 21:55. Zborul anulat este pe ruta Constanța-Istanbul și retur. Inițial acesta era anulat până la ora 22:00. Ulterior s-a extins intervalul orar până mâine, fără să se știe încă ora, potrivit Antena 3 CNN.

Probleme cu zborurile internaționale există și din cauza războiului din Israel. Românii care încearcă să scape de coșmarul din Israel trebuie să scoată din buzunare o sumă consistentă. Repatrierea din țara atacată de extremiștii Hamas este foarte scumpă, în timp ce mai multe companii aeriene internaționale și-au suspendat zborurile.

Mai mulți transportatori aerieni internaționali au suspendat sau au redus zborurile spre sau dinspre Tel Aviv, astfel că nu sunt foarte multe variante pentru conaționali. Atacul surpriză al Hamas asupra Israelului a dus la perturbări grave ale transportului aerian, companiile declarând că așteaptă îmbunătățirea condițiilor de siguranță.

În aceste condiții, fiecare român care vrea să revină în țară trebuie să plătească 350 de euro către Tarom pentru un bilet de avion, compania aeriană fiind printre puținele care încă execută astfel de zboruri. Aproape 1.000 de români au reușit, până acum, să se întoarcă în România, însă mai urmează și alte transporturi în perioada următoare, unele chiar prin companii private.

Citește și: Care este compania aeriană care te-ar putea obliga să te cântărești înainte să te urci în avion! Motivul pentru care va fi introdusă această regulă