Anunț de ultimă oră pentru românii care au rămas cu cardurile pentru hrană nealimentate! Iată ce trebuie să faci în acest caz. ”Câți mai sunt ca mine?”

Ieri, 29 februarie 2024, a fost ultima zi de alimentare a cardurilor de alimente, alimentare care se face odată la două luni, între zilele 17- 29 ale fiecărei luni. Mai mulți români s-au trezit cu cardurile goale și fără cei 250 de lei, deși este deja 1 martie. Ce trebuie să facă cei care se află în această situație.

01 mart. 2024, 22:51
Anunț de ultimă oră pentru românii care au rămas cu cardurile pentru hrană nealimentate! Iată ce trebuie să faci în acest caz. ”Câți mai sunt ca mine?”

Deși ieri a fost ultima zi a lunii februarie, mulți români au rămas cu ochii în soare! Oamenii nu și-au primit banii pentru alimente.

Mai exact, în câteva dintre județele țării, cardurile nu au fost alimentate.

Citește și Vouchere alimente 2024. Bani pe card pentru 2,7 milioane de români de vineri

Joi, pe data de 29 februarie 2024, ar fi trebuit să fie ultima zi în care cardurile de alimente trebuiai alimentate cu bani. O dată la două luni, acest ajutor de la stat este virat în conturile românilor între datele de 17 și 29.

Cu toate acestea, mulți români nu și-au primit banii.

Este vorba de suma de 250 de lei și trebuia să ajungă deja în posesia beneficiarilor.

Cei care beneficiază de cardurile de alimente sunt pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 de lei și oamenii nevoiași. În anul 2024, beneficiarilor ar trebui să le intre în conturi un total de 1.500 de lei.

Astfel, deși ieri a fost ultima zi în care cardurile trebuiau alimentate, în mai multe județe și localități românii nu și-au primit banii.

Cardurile nu s-a alimentat în următoarele locații: Botoșani, Târnăveni, Mureș, Brașov, Dolj, Silindru (Bihor), comuna Largu (Buzău), Baia Mare, Timișoara, Petroșani, Craiova, potrivit NewsWeek.ro.

Ce poți face dacă te afli în această situație

Îngrijorați de faptul că nu și-au primit ajutorul de la stat, oamenii au început să-și pună întrebări pe rețelele de socializare.

„Se spune că s-au terminat încărcările și nu mai încarcă cardurile, dar nu înțeleg ce se întâmplă de nu le-a încărcat”.

„Mie nici până acum nu l-a încărcat și a trecut februarie, oare câți mai sunt ca mine?”

„Cardul de alimente nu se mai încarcă?”, sunt doar câteva dintre mesajele de îngrijorare despre cardurile de alimente.

Românii care se află în situația în care nu și-au primit banii pe cardurile de alimente, pot suna la numărul 031.9268.

Serviciul este disponibil de luni până vineri între orele 10:00-14.00, a anunțat Ministerul Muncii.

Printre altele, românii care se confruntă cu această situație pot apela și la numerele de telefon oficiale ale companiilor emitente.

– Edenred: 021 301 33 03

– Sodexo: 021 204 46 64

– UP România: 0374 66 22 73.

Citește și Bani gratis de la stat. Când vor fi alimentate cardurile de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei

Cardul de alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, iar acest lucru se poate face prin apropierea cardului de terminalul POS.