Anunţ de ultimă oră privind avionul dispărut în Oceanul Indian

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la începutul lunii martie nu s-a prăbuşit în zona din sudul Oceanului Indian unde au fost detectate semnale acustice, au anunţat joi anchetatorii, relatează AFP. 

29 mai 2014, 08:07
Anunţ de ultimă oră privind avionul dispărut în Oceanul Indian

Avionul Malaysia Airlines este de negăsit. Operaţiunea de căutare efectuată de către un robot submarin în locul în care au fost înregistrate emisiile – lăsând să se înţeleagă că provin de la cutii negre – s-a dovedit nefructuoasă, potrivit Centrului de coordonare internaţional de cercetări (JACC), cu baza în Australia.

Un nou raport despre avionul dispărut: Ce s-a întâmplat cu epava zborului MH370

„JACC poate informa că nici o urmă de rămăşiţe de la avion nu a fost descoperită de către vehiculul submarin autonom’ şi Agenţia australiană de securitate a transporturilor a concluzionat că ‘poate fi exclusă posibilitatea ca zona respectivă să fie cea în care s-a prăbuşit zborul MH370”. 

Nava australiană Ocean Shield care transporta robotul submarin american Bluefin-21 a părăsit zona după ce a parcurs 850 km2 din Oceanul Indian pentru a încerca să localizeze epava Boeing 777 dispărut la 8 martie cu 239 persoane la bord.

Căutările avionului malaezian dispărut au fost reluate în Oceanul Indian