Anunţ important despre vaccinarea anti-Covid, în Marea Britanie. Nicio persoană sub 18 ani nu va fi vaccinată împotriva virusului

Programul de vaccinare Covid-19 din Regatul Unit va viza persoanele în vârstă şi cele cu profesii cu risc de infectare, dar nu întreaga populaţie, spune Kate Bingham, persoana responsabilă cu vaccinarea din guvernul britanic.

05 oct. 2020, 12:17
Anunţ important despre vaccinarea anti-Covid, în Marea Britanie. Nicio persoană sub 18 ani nu va fi vaccinată împotriva virusului

Numită de guvern în primăvară în funcţia de preşedinte al grupului de lucru pentru vaccinarea împotriva coronavirusului, Kate Bingham a declarat pentru Financial Times că o vaccinare generală a populaţiei „nu se va întâmpla”. „Trebuie să-i vaccinăm pe toţi cei cu risc” , a explicat ea într-un interviu.

Vorbim despre timpul necesar vaccinării întregii populaţii„, dar acest lucru este greşit. Nu va exista vaccinare pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani. Va fi un vaccin numai pentru adulţi, pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani, în special pentru personalul medical, personalul căminelor şi persoanele mai vulnerabile, ” a spus ea.

Citeşte şi O consilieră a lui Donald Trump şi-a infectat fiica cu coronavirus. Anunţul terifiant făcut de adolescentă pe TikTok

Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferitele programe în curs de desfăşurare, inclusiv cel condus de Universitatea din Oxford şi AstraZeneca, fără să ştie dacă vor avea succes.

Regatul Unit a trecut duminică pragul de 500.000 de cazuri şi a înregistrat peste 42.000 de decese. La fel ca alte ţări europene, Regatul se confruntă cu o reapariţie a cazurilor care a determinat autorităţile să impună noi restricţii, ceea ce face ca aşteptările pentru un vaccin să fie şi mai mari.