Anunţ important făcut de MAE pentru afaceriştii şi lucrătorii din Republica Coreea şi România

Ministerul Afacerilor Externe salută intrarea în vigoare, duminică, a Acordului de amendare a Acordului între guvernele României și Republicii Coreea privind desființarea reciprocă a vizelor, care prevede că oamenii de afaceri și lucrătorii din cele două țări pot intra "fără viză pentru o ședere care să nu depășească 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile".

14 mart. 2016, 12:06
Anunţ important făcut de MAE pentru afaceriştii şi lucrătorii din Republica Coreea şi România

MAE arată, într-un comunicat remis luni AGERPRES, că principala modificare a acordului se referă la scutirea de viză de lungă ședere (viză tip „D”) pentru anumite categorii de persoane și în anumite condiții.

Astfel, conform noilor prevederi ale acordului, „cetățenilor fiecăreia dintre cele două țări, care sunt detașați pe lângă reprezentanțele companiilor care se află și desfășoară activități comerciale pe teritoriul celeilalte țări sau care au semnat contracte de muncă cu o companie care se află și desfășoară activități comerciale pe teritoriul celeilalte țări li se va permite intrarea, pe teritoriul celeilalte țări, fără viză pentru o ședere care să nu depășească nouăzeci (90) de zile în orice perioadă de 180 de zile„.

Cetățenii români care vor intra pe teritoriul Coreei vor putea solicita eliberarea unui permis de ședere în scop de muncă fără a fi posesorii unei vize de lungă ședere D/AM sau D/DT, iar cetățenii coreeni vor beneficia, corelativ, de aceeași facilitate în România.

Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind desființarea reciprocă a vizelor a fost încheiat, prin schimb de scrisori la București, pe 22 mai 1996. Extinderea acordului a fost semnată de cele două părți anul trecut.