Anunț important pentru bucureșteni. Termoenergetica anunță că 80% din totalul punctelor termice sunt pregătite pentru furnizarea căldurii!

Nu mai puțin de 80% din totalul punctelor, modulelor şi centralelor termice (1.027) au fost încărcate instalaţiile pentru furnizarea căldurii, a declarat Compania Municipală Termoenergetica București.

12 oct. 2021, 18:04
Anunț important pentru bucureșteni. Termoenergetica anunță că 80% din totalul punctelor termice sunt pregătite pentru furnizarea căldurii!

Anunț important pentru bucureșteni. Cele 20 de procentene ale restului de instalații nu s-au încărcat încă pentru că asociaţiile de proprietari au transmis că momentan nu doresc furnizarea căldurii sau mai sunt în desfăşurare lucrări la reţeaua secundară, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Anunț important pentru bucureșteni. Termoenergetica anunță că 80% din totalul punctelor termice sunt pregătite pentru furnizarea căldurii!

Termoenergetica reaminteşte asociaţiilor de proprietari că este necesară deschiderea circuitului de încălzire din subsolurile blocurilor şi realizarea aerisirii coloanelor, astfel încât agentul termic să parcurgă întreaga instalaţie de încălzire. De asemenea, asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

„Precizăm că, după începerea probelor la cald, având în vedere evoluţia în scădere a temperaturilor, compania a continuat furnizarea agentului termic pentru încălzire, cu precădere în timpul nopţii. Este important de subliniat că, în prezent, centralele de termoficare Vest Energo şi Griviţa nu funcţionează şi, de aceea, până la realizarea echilibrului hidraulic al întregului sistem de termoficare, pot exista sincope în procesul de furnizare a agentului termic”, se precizează în comunicat.

La începutul toamnei, Romgaz, cel mai mare producător de gaze al țării și Electrocentrale București (Elcen), producătorul de energie electrică și termică al Bucureștiului, au negociat prețul gazului pentru următorul an, care începe de la 1 octombrie. Romgaz a fost de acord să livreze gaze către centralele electrotermice ale Elcen la prețul de 151 lei/MWh.

Astfel, Romgaz va livra către centralele din București gaze la un preț dublu față de cel de acum. Costul de producție al gigacaloriei ar crește cu circa 60%, iar prețul final, plătit de populație, puternic subvenționat și acum, cu 20%.

Primarul Capitalei trebuie să decidă dacă va majora subvenția, pe care nici acum, mai mică fiind, nu o poate plăti la timp, sau va accepta scumpirea cu 60% a apei calde și căldurii pentru bucureștenii racordați la termoficare.

Citește și: Vești proaste pentru bucureșteni. Căldura și apa caldă s-ar putea scumpi cu 60% de la 1 octombrie. Romgaz a dublat prețul gazelor!