Anunţ important pentru elevi! Ce se întâmplă cu alocaţia

Publicat: Miercuri, 12 Iunie 2019 20:18 // Actualizat: Miercuri, 12 Iunie 2019 21:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Educaţiei anunţă că elevii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale care locuiesc în internate pe perioada şcolarizării vor primi alocaţia zilnică de hrană pe toată durata cursurilor, inclusiv pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

"Executivul a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, 12 iunie 2019, o hotărâre ce va permite ca elevii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din învăţământul special care, pe perioada şcolarizării locuiesc în internatul unităţii de învăţământ, să primească alocaţia zilnică de hrană pe toată durata cursurilor şcolare, inclusiv pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Conform sursei citate, în temeiul prevederilor art. 48 alin. (3) şi art. 51 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, copiii, elevii şi tinerii cu CES şcolarizaţi în unităţile de învăţământ special sau de masă, inclusiv cei şcolarizaţi în alt judeţ decât cel de domiciliu, beneficiază de asistenţă socială constând în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei în cuantum egal cu cel pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului, precum şi de găzduire gratuită în internate sau centrele de asistare pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul direcţiilor generale judeţene/a municipiului Bucureşti de asistenţă socială şi protecţia copilului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocatie harană elevi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
27 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H