Anunţ important pentru elevi! Ce se întâmplă cu orele de educaţie fizică. Preşedintele cere reexaminarea legii

Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2019 13:22 // Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2019 13:22 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 care se referă la organizarea orelor de activităţi psihomotrice şi a celor de educaţie fizică pentru elevii din învăţământul primar şi antepreşcolar.

Legea se referă la organizarea orelor de activităţi psihomotrice şi, respectiv, a celor de educaţie fizică pentru elevii din sistemul românesc de învăţământ de nivel antepreşcolar şi primar. Astfel, elevii din unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară vor beneficia de două ore de astfel de activităţi pe săptămână. În ceea ce priveşte învăţământul primar, legea prevede că, în situaţia în care orele de educaţie fizică nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate, acestea să fie predate de către profesorii pentru învăţământul primar.

ZILE LIBERE 2019. Veste bună pentru elevi, o zi în plus fără şcoală în luna noiembrie

Preşedintele consideră necesară reexaminarea legii pe motiv că este lacunară.

"Deşi propunerile sunt menite a sprijini participarea elevilor la activităţi fizice periodice, sintagma "nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate" este lacunară, întrucât nu se precizează care sunt cauzele pentru care aceste ore de educaţie fizică nu pot fi predate de către cadrele didactice de specialitate. De aceea, apare ca necesară stabilirea expresă a situaţiilor care pot determina imposibilitatea predării orelor de educaţie fizică de către personalul didactic de specialitate, aceasta cu atât mai mult cu cât legea poate avea implicaţii asupra calităţii orelor de educaţie fizică, prin prisma experienţei cadrului didactic, cât şi asupra numărului de posturi, a încadrării şi titularizării profesorilor de educaţie fizică", precizează sursa citată.

Totodată, în cererea de reexaminare, se menţionează că implementarea acestor prevederi ar putea conduce la reducerea numărului de posturi didactice la disciplina educaţie fizică, predate de profesori de specialitate.

"De asemenea, considerăm că, anterior implementării unor asemenea măsuri, se impune şi realizarea unei evaluări de impact asupra aplicării prevederilor legii, atât în ceea ce priveşte corpul profesoral, cât şi referitor la asigurarea calităţii actului educaţional şi siguranţei elevilor la nivelul învăţământului primar", se arată în cererea de reexaminare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
elevi Klaus Iohannis lege reexaminată ore de sport
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H