Anunţ important pentru elevi! Ministrul Educaţiei anunţă că vrea să schimbe modul de admitere la liceu

Publicat: Marţi, 13 Februarie 2018 12:53 // Actualizat: Marţi, 13 Februarie 2018 12:55 // Sursa: romaniatv.net

Valentin Popa, noul ministru al Educaţiei, a anunţat că doreşte să efectueze o schimbare în sistemul de învăţământ, în ceea ce priveşte admiterea la liceu. Mai exact, s-ar putea produce modificări în modul de calcul al mediei de admitere la liceu, respectiv al claselor V-VIII.

Valentin Popa a anunţat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii părinţilor că doreşte care media claselor V-VIII, care acum contează în proporţie de 20% la admiterea la liceu, să fie calculată doar din tezele de la materiile de bază: română şi matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a.

Mai mult, ministrul susţine că aceste teze ar urma să devină testări naţionale, care se vor da în acelaşi timp şi vor avea subiect unic.

Pentru moment, această modificare este doar la stadiul de propunere, urmând să fie pusă în dezbatere publică în perioada următoare.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. A fost stabilit CALENDARUL pentru Evaluarea Naţională. Când vor avea loc examenele

Cum se calculează media de admitere la liceu. Formula de calcul pentru 2018

Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.


MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Poti face o simulare a mediei de admitere la liceu aici

Te mai pot interesa informatii despre Evaluarea Nationala 2018 si Admitere liceu 2018 

Calendarul probelor scrise pentru Simulare evaluare nationala 2018 il gasesti aici

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 07:03
Răspunde | Votează email 0 email
dan
Toti tampitii sebaga in seama pespatele unor copii! Schimba o prostie cu alta.
13 feb 15:20
Răspunde | Votează email 0 email
Robert Alexandru
Examenele Naționale II, IV, VI, VIII au tristul efect secundar de-a discrimina anumite obiecte de învățământ („neimportante”, „din care nu se dă examen”) în favoarea altora („importante”, „cele care contează”, „de examen”).

Elevul de primară și gimnaziu este mult prea mic pentru a reacționa bine la o asemenea segregare.
Pregătirea sa trebuie să aibă un caracter de generalitate mult peste „se cere (sau nu) la examen”, pentru ca formarea sa să fie (măcar la acest nivel) holistă.
Nimeni (și în nici un caz ministerul) nu poate aprecia la această vârstă de ce anume va avea nevoie copilul în viitor.
De exemplu, pentru un viitor tâmplar, care va lucra cu mobilă de lux, cursurile de desen, ca și bruma de tehnologie, sunt infinit mai importante decât (actualele) discipline de examen. Și se pot da multe alte exemple.

Alegerea unor discipline de EN pentru a li se augumenta importanța în ochii copiilor și părinților prin desemnarea lor ca discipline purtătoare de medie de admitere nu ar face decât să înrăutățească situația.

În plus, cât timp aceste „teze” se dau tot în clasă, sunt corectate tot în școală, presiunile vor prevala față de obiectivitate...

Dacă vrem examen de admitere, fără să ne întoarcem la tragediile care au precedat admiterea computerizată, pasul firesc este în forma deja existentă la liceele vocaționale și cele cu secții în limbi materne/moderne, respectiv organizarea unor „preadmiteri”, cu probe alese în funcție de specificul liceelor CARE DORESC un examen de selecție.
Nu văd nici un motiv pentru care la Tonitza elevii ar trebui să dovedească talent și pricepere tehnică în domeniul artelor, iar la Vianu, la clasele de nivel competițional internațional, la matematică și/sau informatică, nu.
Evident, mi se pare logic și ca aceste teste să se refere la anumite clase, cu un profil/nivel deosebit, nu la o clasă
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H