Anunţ important pentru elevi. Reducerea numărului de ore nu se va mai aplica din toamnă

Publicat: Miercuri, 04 Martie 2020 11:32 // Actualizat: Miercuri, 04 Martie 2020 11:33 // Sursa: romaniatv.net

Sindicatele din educaţie anunţă că reducerea numărului de ore de școală, promulgată deja de președintele Iohannis și care ar trebui aplicată din septembrie, va fi amânată.

Sindicaliştii din educaţie anunţă că anul școlar 2020–2021 se va merge pe programa școlară veche.

"În data de 26.02. 2020, a avut loc la București, la sediul FSLI ședința CNL (Colegiul Național al Liderilor), în care au fost dezbătute următoarele probleme:
(...)

În ceea ce privește reducerea numărului de ore de la clasă, în momentul de față se va desfășura un program Pilot, în care se vor crea programe noi, dar care nu va afecta numărul de ore al profesorilor din celelalte unități de învățământ, mai ales că Planul de încadrare a fost deja trimis la ISJ [...], și acesta nu va putea fi schimbat în septembrie. Deci, în concluzie, anul școlar 2020 – 2021 se va merge pe programa școlară veche și pe planul de încadrare deja conturat de conducerea unității școlare", potrivit unui comunicat de presă. 

Anunțul sindicatelor vine în contextul în care Ministerul Educației nu a anunțat clar când se va aplica tăierea numărului de ore. În luna ianuarie, secretarul de stat pe preuniversitar declara pentru Edupedu.ro, despre o posibilă amânare a reducerii numărului de ore: "Se iau în calcul toate variantele posibile".

Referitor la pilotarea unor noi programe școlare, Consiliul Național al Elevilor a anunțat în februarie 2020 că Ministerul Educației se pregătește să piloteze chiar din toamnă o nouă "arhitectură curriculară", despre care niciun oficial al Ministerului nu a vorbit, însă, public.

Citeşte şi Cursuri suspendate din cauza gripei. Lista şcolilor închise parţial

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H