Anunţ important pentru elevii care se pregătesc de facultate. Regulile pentru intrarea în universităţi, modificate

Noul regulament, care este pregătit pentru aprobare, stabilește, printre altele, că au dreptul să participe la concursul de admitere pentru studiile universitare de licență doar absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau cu diplomă echivalentă. Pot participa și cetățeni români și cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu diplome de bacalaureat obținute în statele menționate, recunoscute de instituțiile de învățământ superior.

14 dec. 2016, 18:06
Anunţ important pentru elevii care se pregătesc de facultate. Regulile pentru intrarea în universităţi, modificate

Absolvenții studiilor efectuate în străinătate pot participa la admiterea în ciclul de studii universitare de licență, în baza diplomei de bacalaureat recunoscute.

Au dreptul să participe la concursul de admitere pentru studiile universitare de master doar absolvenții cu diplomă de licență sau cu diplomă echivalentă, indiferent de anul absolvirii programului de licență. La admiterea în ciclul de studii universitare de master pot participa și absolvenții studiilor efectuate în străinătate și recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, ca fiind studii universitare de licență.

Au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat numai absolvenții cu diplomă de master sau echivalentă acesteia. Potrivit profit.ro, la admiterea în ciclul de studii universitare de doctorat, pot participa și absolvenții studiilor universitare efectuate în străinătate și recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, ca fiind studii universitare de master.

Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de ciclul de studii și de instituțiile de învățământ care le oferă.

Un candidat declarat admis poate beneficia de finanțare de la bugetul de stat pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

Candidatul declarat admis la mai multe programe de studii universitare optează pentru programul de studii care va fi finanțat de la bugetul de stat, prin depunerea diplomei/atestatului/adeverinței de bacalaureat sau a diplomei/atestatului/adeverinței ciclului de studii universitare anterior absolvit, după caz, în original, la facultatea pe care dorește să o urmeze, respectând termenul de depunere stabilit de aceasta din urmă.

Costurile aferente depășirii duratei învățământului gratuit, prevăzute de lege, se suportă de către studenți.