Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0

Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0. Modificări importante pregătite de aleşi privind înscrierea copiilor în clasa 0. Astfel, Legea Educaţiei ar putea fi schimbată cu o nouă prevedere privind vârsta la care cei mici pot fi admişi la şcoală.

05 iun. 2019, 07:03
Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0

Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0. 

Un proiect de modificare a Legii educației a fost adoptat de Camera Deputaților, document ce vizează vârsta la care un copil poate fi înscris în clasa 0.

La ora actuală Legea edicației prevede ca înscrierea în învăţământul primar se poate face doar pentru copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la finalul anului calendaristic, deşi structura anului şcolar nu coincide niciodată cu structura anului calendaristic, anul şcolar desfășurându-se pe perioada a doi ani calendaristici consecutivi.

Inscrieri gradinite 2019-2020. Cand incepe inscrierea la gradinite. Acte necesare. Sfaturi sa gasesti gradinita perfecta pentru copil 

Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0.  Camera Deputaților a adoptat un proiect de modificare a Legii educației care prevede ca înscrierea copiilor la clasa zero să nu se mai facă după criteriul împlinirii vârstei de 6 ani, ci după dezvoltarea lor psihosomatică, posibilă după vârsta de 5 ani.

Inițiatorii spun că: „prin reglementarea actuală se creează practic o discriminare între copiii care împlinesc vârsta legală pentru înscriere în învăţământul primar în perioada cuprinsă între 15 septembrie – 31 decembrie şi cei care ar împlini această vârstă ulterior datei de 31 decembrie, respectiv în cursul celui de-al doilea an calendaristic din structura anului şcolar”.

Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0. 

Noua măsură prevede înscrierea copiilor la solicitarea părinților, chiar dacă împlinesc 6 ani în următoarele 6 luni de la începerea anului școlar. Norma va fi însă opțională, nu obligatorie, singura condiție care trebuie îndeplinită fiind, ca și acum, obţinerea unui rezultat favorabil ca urmare a evaluării dezvoltării psihosomatice.

În modificatea adusă Legii învățământului se prevede că:
„În clasa pregătitoare sunt înscrişi copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în următoarele 6 luni calendaristice, calculate de la data începerii anului şcolar, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoarei.”

Anunţ important pentru părinţi! Se modifică vârsta de înscriere a copiilor în clasa 0. 

Bullying-ul, interzis prin legea educatiei. Evaluare psihologica pentru victime, dar si pentru agresori. Ce NU mai au voie elevii 


loading...