Anunţ important pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Se dau 250 de lei în plus la pensie înainte de Paşte

Mai mulți români cu venituri reduse vor beneficia anul acesta de vouchere sociale, pe așa-numitele carduri de alimente. Este vorba de cei 250 de lei, o dată la două luni, pe care statul îi oferă persoanelor din categorii vulnerabile. În acest an, o nouă tranşă intră chiar înainte de Paşte.

29 mart. 2024, 22:10
Anunţ important pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Se dau 250 de lei în plus la pensie înainte de Paşte

Bani mai mulţi la pensie chiar înainte de Paşte pentru seniorii cu venituri mici. „În 2024, am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri. Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024”, a declarat recent ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie.  Adrian Câciu a adăugat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie. „Până la finalul anului, 6 tranşe, de câte 250 de lei”, a completat ministrul.

Acesta a precizat că sunt în jur de 2,5 milioane de cetăţeni care vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente şi mese calde, pe lângă pensie şi alte ajutoare sociale.

Cine primește vouchere sociale pe lângă pensie

Persoanele aflate în situații vulnerabile sunt eligibile pentru a primi și în 2024 vouchere sociale pentru alimente și mese calde. Cardurile vor fi încărcate cu suma de 250 de lei. Beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde sunt următorii:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special;
    copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
    familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
    familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

S-a schimbat programul de vouchere pentru alimente

Guvernul a dat undă verde implementării unui sprijin material pentru categoriile defavorizate în perioada 2024-2027, conform anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

În cadrul unei hotărâri adoptate, Executivul a aprobat mecanismul de implementare pentru acordarea sprijinului material în următorii trei ani, destinat anumitor categorii vulnerabile precum pensionari și persoane cu dizabilități. Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, față de 1.700 de lei în anul precedent.

Vouchere sociale 2024. E oficial, crește plafonul veniturilor pentru cei care primesc carduri sociale pentru alimente şi mese calde

În prezent, valoarea nominală a unui tichet este de 250 de lei și este acordat o dată la două luni. Suma respectivă poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de alimente și mese calde, având o perioadă de valabilitate de 12 luni de la data fiecărei alimentări.

Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului, a subliniat că familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei, precum și persoanele fără adăpost sunt eligibile pentru acest tichet.

De asemenea, se extinde dreptul la tichete sociale electronice și pentru familiile și persoanele care au beneficiat de ajutorul de incluziune în conformitate cu prevederile Legii 196/2016.

Când intră pe card voucherele de alimente. În aprilie, vin imediat după pensie!

Guvernul României, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Mihai Constantin, a anunţat decizia de a implementa un mecanism de sprijin material destinat persoanelor defavorizate pentru intervalul 2024-2027. Această inițiativă reprezintă un pas important în asigurarea susținerii pentru categoriile vulnerabile ale populației.

Conform anunțului oficial, prima tranșă de sprijin financiar va fi distribuită începând cu anul 2024, cu data exactă a creditării pe cardurile destinate alimentelor. Măsura are ca scop principal ameliorarea condițiilor de trai ale celor aflați în situații dificile, oferindu-le suportul necesar pentru a face față provocărilor financiare.

Într-o altă dezvăluire recentă, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a informat că o nouă tranșă de vouchere sociale pentru anul curent va fi alocată în a doua jumătate a lunii aprilie. Această informație vine în contextul unei actualizări a bazei de date, unde venitul eligibil pentru a beneficia de aceste vouchere a fost majorat la 2.000 de lei pentru persoanele considerate beneficiare.

Vouchere sociale 2024. Când intră primii bani pe cardurile seniorilor, CALENDARUL celor şase tranşe