Anunţ important pentru şoferi! Poliţia Rutieră avertizează: „Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă”

În condițiile avertizărilor meteorologice emise de ANM, Cod Galben, se așteaptă în intervalul 28.11, ora 02.00 – 28.11, ora 20.00, în București, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

27 nov. 2018, 17:46
Anunţ important pentru şoferi! Poliţia Rutieră avertizează: „Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă”

Polițiștii Brigăzii Rutiere recomanda conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frana in condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

„Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Atenţie!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei.

În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

În speranța că aceste recomandări vor limita problemele întâlnite în circulația pe drumurile publice, polițiștii Brigăzii Rutiere mulțumesc tuturor participanților la trafic pentru înțelegere.”, anunță polițiștii rutieri din București.