Anunţ IMPORTANT pentru toţi românii de la Guvern cu puţin timp înainte de Anul Nou 2019

Darius Vâlcov face anunţul sfârşitului de an, deficitul bugetar pe anul 2018 este sub 3%.

31 dec. 2018, 17:53
Anunţ IMPORTANT pentru toţi românii de la Guvern cu puţin timp înainte de Anul Nou 2019

Fostul ministru Darius Vâlcov, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, anunţă că România s-a încadrat în ţinta de deficit de 3%.

„Deficit (cash) 2018 = 2,92%

Felicitari valoroasei echipe de la Ministerul Finantelor Publice!

#indraznestesacrezi”, scrie Vâlcov pe Facebook.

Conform datelor operative, execuţia bugetului general consolidat pe primele unsprezece luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 26 de miliarde de lei, respectiv 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), arată datele publicate, vineri seara, de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Spre comparaţie, execuţia bugetului general consolidat la finele lunii noiembrie ale anului trecut s-a încheiat cu un deficit de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. Astfel, deficitul bugetar era, la 11 luni, de 2,25 de ori mai mare ca pondere în PIB şi de 2,6 ori mai ridicat, ca valoare nominală, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ciuda acest date oficiale prezentate de MFP, Darius Vâlcov anunţă un deficit de doar 2,92%. Zilele trecute, fostul şef al Fiscului Gelu Diaconu afirma că încadrarea în ţinta de deficit de 3% este imposibilă. „Singura sansa pentru a inchide bugetul pe 2018 in tinta de deficit consta in realizarea de venituri de 35 de miliarde de lei in decembrie. Niciodata nu s-a realizat aceasta suma. Fara masluirea cifrelor este imposibil”, afirma Diaconu.