Anunţ INCREDIBIL de la LPF. Aşa ceva NU EXISTĂ NICĂIERI

LPF va propune FRF ca Supercupa României să se dispute între câştigătoarele Cupei României şi Cupei Ligii, iar învingătoarea să obţină dreptul de a participa în Europa League.

21 mai 2014, 16:58
Anunţ INCREDIBIL de la LPF. Aşa ceva NU EXISTĂ NICĂIERI

„O propunere pe care o vom înainta este aceea ca Supercupa României să fie cea care dă participanta în Liga Europa. Iar Supercupa ar trebui să se joace între câştigătoarea Cupei României şi câştigătoarea Cupei Ligii. Vrem să creştem ca importanţă Cupa Ligii de aceea este necesar să i se dea şansa câştigătoarei de a participa într-o cupă europeană. Vom deschide un dialog cu UEFA pentru a întreba dacă este în regulă ca echipa câştigătoare a Supercupei să participe de pe ultimul loc oferit României în Liga Europa. În măsura în care răspunsul este pozitiv atunci vom înainta propunerea către Comitetul Executiv al FRF”, a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a votat, marţi, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF din 28 mai.

LPF va propune şi schimbarea sistemelor competiţionale din eşaloanele inferioare: Liga a II-a cu o serie de 20 de echipe din care retrogradează 4 şi promovează 2 direct, plus disputarea unui baraj între a treia clasată şi ocupanta antepenultimului loc din Liga I, iar Liga a III-a cu patru serii a câte 18 echipe din care promovează 4 şi retrogradează 16.

În acest moment, Liga I se desfăşoară după sistemul campionat cu 18 echipe. Liga a II-a are în prezent două serii a câte 12 echipe, iar Liga a III-a are şase serii a câte 12 echipe.