ANUNŢ îngrijorător de la ANAF: Orice posesor de CONT BANCAR este vizat. Vezi dacă te afli pe LISTA NEAGRĂ

Publicat: Miercuri, 27 Iunie 2018 08:54 // Actualizat: Miercuri, 27 Iunie 2018 10:05 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile vor putea începe executarea silită a românilor care nu-şi achită de bunăvoie obligaţiile fiscale numai după obţinerea unei încuviinţări judecătoreşti.

ANAF ar putea exeuta silit datornicii mai uşor. Cel puţin aşa prevede un proiect de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari USR. "Astfel nu se va mai ajunge la pedepsire pe nedrept, din pure greşeli administrative, a întreprinzătorilor şi contribuabililor oneşti“, precizează autorii proiectului. În prezent, executarea silită a datoriilor fiscale nu necesită aprobarea unui judecător, motiv pentru care parlamentarii consideră că au existat cazuri în care Fiscul a „sabotat“ cetăţenii, conform Adevărul.ro.

LISTA DATORNICI ANAF 2018: Decizie de ultimă oră pentru cei 11.000 de români anunţată de Ministerul Finanţelor

"Executările silite, şi în special popririle înfiinţate de ANAF, în mod strict administrativ şi fără încuviinţarea instanţelor, au condus în practică la abuzuri care au sabotat firmele româneşti. Chiar dacă popririle pot veni indiferent de mărimea firmei, ele le-au afectat în mod disproporţionat pe cele mici, deoarece aceste firme pot face apel mai greu la avocaţi şi la surse alternative de finanţare. Poprirea conturilor conduce la incapacitatea persoanei de a-şi folosi sumele existente în conturile bancare. Acele sume, însă, ar putea fi folosite în vederea formulării unei contestaţii împotriva actelor administrative fiscale prin care s-a instituit poprirea. Românii sunt astfel descurajaţi sau chiar împiedicaţi de a-şi exercita dreptul de a contesta acte administrative fiscale“, se arată în expunerea de motive a proiectului de modificare legislativă. 

LISTA DATORNICI ANAF 2018: 11.000 de români vor primi decizii de impunere. Verifică dacă te afli pe LISTA NEAGRĂ

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF cont bancar datorii anaf executare silită datornici lista datornici anaf
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H