Anunţ oficial al DIICOT în cazul crimelor din Caracal: ADN-ul din oasele de la casa lui Dincă este al Alexandrei

DIICOT anunţă, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu.

03 aug. 2019, 08:17
Anunţ oficial al DIICOT în cazul crimelor din Caracal: ADN-ul din oasele de la casa lui Dincă este al Alexandrei

Oficialii DIICOT au făcut precizări, sâmbătă, despre numărul victimelor lui Gheorghe Dincă, după ce în media au apărut informații „pe surse” că în urma prelevării de probe ADN s-ar fi descoperit rămășițele unei a treia victime.

Astfel, potrivit unui comunicat, în urma analizelor de laborator s-a constatat că există material genetic al unei singure persoane, respectiv Alexandra Măceșanu.

Alexandru Cumpănaşu: Nu cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo şi toate balivernele. Cerem o expertiză internaţională

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date” – au anunțat cei de la DIICOT.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, „din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare”, mai spun procurorii.

Gheorghe Dincă a recunoscut, la audieri, că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112, şi ulterior i-a incinerat corpul.

De asemenea, el susţine că a ucis-o şi pe cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, însă anchetatorii nu au reuşit să afle de la el unde i-a aruncat corpul.