Anunţ oficial de la Guvern: 700 de lei pe card pentru plata facturilor, în februarie

Carduri de energie: 1.400 de lei sprijin din bani europeni pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile

12 ian. 2023, 21:23
Anunţ oficial de la Guvern: 700 de lei pe card pentru plata facturilor, în februarie

Noi precizări de la Guvern au fost făcute, joi seara, cu privire la cei 1.400 de lei sprijin din bani europeni pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile.Vouchere 2023. Poşta Română, anunţ surpriză privind cardurile pentru plata facturilor de energie

𝗦𝗣𝗥𝗜𝗝𝗜𝗡 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗣𝗟𝗔𝗧𝗔 𝗙𝗔𝗖𝗧𝗨𝗥𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗟𝗔 𝗘𝗡𝗘𝗥𝗚𝗜𝗘 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗔𝗡𝗘𝗟𝗘 𝗩𝗨𝗟𝗡𝗘𝗥𝗔𝗕𝗜𝗟𝗘

✅ 1.400 de lei sprijin din #banieuropeni pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile;

✅ Ajutorul va fi distribuit în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare: în februarie 2023 și în septembrie 2023;

✅ Se pot plăti o parte din cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

✅ Aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile vor fi ajutate pentru a trece mai ușor peste această perioadă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă foarte importantă, prin care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene vine şi clarifică, practic asigură procedurile şi mecanismele prin care toţi cetăţenii care au fost încadraţi în componenta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de aceşti bani. Procedura va începe la 1 februarie iar începând cu 20 februarie cei care beneficiază de acest sprijin vor putea să folosească banii de pe aceste tichete, a mai spus şeful Executivului.

”În şedinţa de Guvern de astăzi avem o ordonanţă de urgenţă foarte importantă, prin care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene vine şi clarifică, practic asigură procedurile şi mecanismele prin care toţi cetăţenii care au fost încadraţi în componenta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de aceşti bani”, a anunţat premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că ”pe scurt, este vorba despere clarificarea modului în care se stabileşte locul unde vor fi asigurate aceste tichete, în localităţi care nu au reuşit încă să finalizeze nomenclatorul stradal”.

EXCLUSIV Victor Ponta deplânge situaţia României: „Domnul Iohannis nu ştie economie şi nici nu vrea să înveţe, domnul Ciucă e militar, pe ministrul de Finanţe nu-l interesează, că oricum se schimbă”

”Sunt de asemenea proceduri în care mai multe familii locuiesc la aceeaşi adresă şi, desigur, sunt câteva elemente de clarificat din punct de vedere procedural între ministerele care au atribuţii în asigurarea acestor tichete şi alimentarea lor cu bani”, a  mai arătat Ciucă.

Şeful Executivului a spus că este important de menţionat faptul că procedura va începe la 1 februarie.

”Deşi iniţial termenul era ca oamenii să poată să beneficieze de aceste tichete practic începând cu 1 martie, există din verificările făcute de domnul ministru Boloş în teren, la instituţiilor care se ocupă tehnic de aceste tichete şi procedurile de alimentare, ca începând cu 20 februarie să poată folosi banii de pe tichete”, a arătat premierul, precizând că a fost nevoie de unele adaptări, pentru că au fost solicitări din partea oamenilor să poată să plătească online.