Anunţ pentru românii care stau cu chirie. Vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunare

Pandemia de coronavirus a scăzut chiriile în toată ţara cu 15-25 la sută. Astfel, chiriaşilor le vor rămâne mai mulţi bani în buzunare. 

28 apr. 2020, 07:32
Anunţ pentru românii care stau cu chirie. Vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunare

Studenții au lăsat multe proprietăți goale, apartamentele în regim hotelier au fost convertite în apartamente cu chirie lunară, iar locuințele scumpe din blocurile vechi s-au ieftinit. Mulţi proprietari spun că ar lăsa la preţ pentru clienţii hotărâţi.

În această perioada suntem nevoiți să ne adaptăm și să învățăm să facem lucrurile altfel, chiar și o vizionare de apartament. Agenţii imobiliari le trimit clienţilor un tur virtual al locuinței împreună cu adresa locației.

Aceştia se plimbă virtual prin apartament și doar dacă sunt hotărâţi să cumpere ori să închirieze are loc și întâlnirea propriu zisă. Atât agentul cât și clientul poartă măști și mănuși la vizionare, urcă separat în lift și păstrează distanța. Contractul semnat este trimis apoi online și proprietarului.

Potrivit imobiliare.ro, în momentul de față 9% dintre cei care urmau să își cumpere o locuință se văd obligați să finalizeze achiziția, ca să aibă unde locui. 7% ar putea să renunțe definitiv la noua proprietate, iar restul spun că ar putea doar să amâne câteva luni.

Există această preconizare, că anumite companii vor putea să îi lase pe angajații lor să lucreze de acasă, prin urmare există o oportunitate pe piață imobiliară, clienții să prefere să nu mai stea în două camere, ci să aibă două camere și jumătate.

Specialiștii din domeniu îi sfătuiesc pe românii care vor să cumpere apartamente în clădiri încă nefinalizate, să fie atenți, să verifice proprietarul și să se asigure că va termina construcția, înainte să semneze orice contract.

Citeşte şi Recomandări sociale în contextul pandemiei de coronavirus: indemnizaţie de şomaj de 1000 lei, taxarea pensiilor mai mari de 3.200 lei