Anunţ şoc pe piața de telefonie mobilă. Un important producător a renunțat deja să mai producă smartphone-uri

Producătorul coreean LG a făcut un pas important spre închiderea diviziei sale de telefoane, oprind efectiv producţia dispozitivelor mobile.

01 iun. 2021, 08:59
Anunţ şoc pe piața de telefonie mobilă. Un important producător a renunțat deja să mai producă smartphone-uri

La începutul lunii aprilie, LG confirma zvonurile şi anunţa oficial că va ieşi de pe piaţa telefoanelor mobile. Acum, la mai puţin de două luni distanţă, compania coreeană deja a încetat să mai producă smartphone-uri. Conform Asia Business Daily, 31 mai a fost ultima zi în care compania a mai produs telefoane.

Fabrica în care LG şi-a construit cea mai mare parte a dispozitivelor mobile, localizată în Vietnam, va fi reprofilată şi va produce aparate de uz casnic, o altă nişă pe care compania coreeană activează.

Citeşte şi Croaţia ar putea fi admisă în Schengen înaintea Bulgariei şi României

LG încă nu este, încă, ieşită complet din piaţa telefoanelor mobile. Va mai activa până în momentul în care contractele actuale vor ajunge la final, anunţă thetechnodiary.com.

Ieşirea LG de pe piaţa smartphone-urilor a fost o decizie pe care piaţa o anticipa deja de multă vreme. Asta pentru că, vreme de foarte mulţi ani, divizia de telefoane a LG a funcţionat pe pierdere, nereuşind să concureze cu Samsung şi cu producătorii chinezi.

Citeşte şi Rezervările în Bulgaria s-au triplat de când au fost eliminate toate restricţiile. Cu ce oferte vor să îi atragă pe români

LG Group este al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, care este activ în special în domeniul aparatelor electronice, telecomunicații, în sectorul bancar și cel al asigurărilor, fiind divizat în Electronics, Display, Telecom și Chem, operând în peste 80 de ţări.


loading...
Partenerii noștri