Anunţ ŞOC pregătit de federaţia internaţională. România, EXCLUSĂ de la CAMPIONATUL MONDIAL

Sportul românesc se află în faţa unui dezastru de proporţii, după ce presa internaţională anunţă excluderea echipei naţionale de la Cupa Mondială.

06 mai 2018, 12:48
Anunţ ŞOC pregătit de federaţia internaţională. România, EXCLUSĂ de la CAMPIONATUL MONDIAL

Scandalul uriaș din urmă cu două luni o poate costa pe România locul la Campionatul Mondial din 2019. Surse din Georgia susțin că World Rugby urmează să anunțe pe 10 mai că România, Spania și Belgia vor fi excluse din preliminariile CM!

Unul din arbitrii români ai partidei Belgia-Spania a rupt tăcerea. SCANDAL IMENS: „Poliţia stătea cu mitralierele lângă vestiar!”

România este una cele 11 țări care au evoluat la toate cele şapte CM de rugby disputate până acum. Acest lucru s-ar putea schimba săptămâna viitoare, pe 10 mai, când World Rugby va anunța decizia în cazul delegării controversate a arbitrului român Vlad Iordăchescu la meciul Belgia – Spania, scor 18-10. Mai mult, scandalul a alertat comisia și în legătură cu elegibilitatea mai multor jucători folosiți în preliminarii de România, Spania și Belgia.

Federaţia Internaţională de Rugby cere rejucarea meciului Belgia-Spania. „Stejarii” pot pierde MONDIALUL

Presa din Georgia susține că verdictul va fi unul extrem de dur. România, Spania și Belgia vor fi excluse din preliminarii pentru că au folosit jucători fără drept de joc pentru națională.

Excluderea celor trei formații din preliminariile europene ar trimite Rusia direct la Campionatul Mondial din Japonia. Germania ar urma să ia locul Spaniei la barajul cu Portugalia.

SCANDAL internaţional după calificarea României la Cupa Mondială de rugby: Spania cere măsuri drastice

Cele trei formații implicate speră să scape însă cu o decizie mai blândă din partea federației, caz în care cel mai probabil partida dintre Belgia și Spania se va rejuca, iar „stejarii” vor mai putea prinde CM la baraj, în cazul în care Spania se va impune de această dată. Barajul e destul de complicat și implică mai mulți pași: mai 2018 – meci într-o singură manșă cu Portugalia, eșecul înseamnă eliminare; iulie / august 2018 – dublă manșă cu Samoa, învingătoarea merge la CM, învinsa la un mini-turneu: grupă cu Canada, o reprezentantă din Africa și una din Asia, câștigătoarea merge la CM.