Anunţ teribil de la meteorologi: 4000 de oameni au fost evacuaţi din calea urgiei. Luni seară începe furtuna violentă

Autorităţile taiwaneze au evacuat peste 4.000 de persoane din insula Orchid (Orhideea) şi au plasat-o în stare de alertă în aşteptarea taifunului Maria, care se aşteaptă să lovească insula de luni seară, potrivit Biroului central de meteorologie din Taiwan, citat de EFE.

09 iul. 2018, 16:10
Anunţ teribil de la meteorologi: 4000 de oameni au fost evacuaţi din calea urgiei. Luni seară începe furtuna violentă

Guvernul insular a convocat un grup special de urgenţă pentru a face faţă pagubelor provocate de venirea taifunului, care, potrivit serviciului meteo naţional, este foarte probabil să străbată insula.

Mai concret, există o probabilitate de 80% ca taifunul María să afecteze zona cea mai populată a Taiwanului, care include Taipei, New Taipei şi zonele învecinate, notează Biroului central de meteorologie din Taiwan.

„Supertaifunul” Maria este însoţit de vânturi de până la 55 de metri pe secundă, cu rafale ce pot ajunge până la 68 de metri pe secundă, şi există temerea că va abate asupra nordului insulei ploi torenţiale ce vor provoca alunecări de teren şi inundaţii.

Linia aeriană japoneză Peach a anunţat deja suspendarea a numeroase zboruri spre Taiwan pentru ziua de marţi şi se aşteaptă ca multe alte companii aeriene să-i urmeze exemplul.

Meteorologii taiwanezi prognozează ca distrugerile provocate de taifun să aibă loc în perioada cuprinsă între marţi la prânz şi jumătatea zilei de miercuri.