Anunț trist făcut de MApN! Gheorghe Răucea, unul dintre veteranii de război ai României, a murit la 96 de ani

Gheorghe Răucea, unul dintre veteranii de război din România, a murit. Ministerul Apărării Naționale a făcut anunțul trist.

04 mart. 2024, 13:34
Anunț trist făcut de MApN! Gheorghe Răucea, unul dintre veteranii de război ai României, a murit la 96 de ani

Gheorghe Răucea s-a stins din viață în data de 1 martie, la 96 de ani, conform MApN. Regretatul veteran de război a avut parte de o viață tumultoasă. Acesta a călătorit peste 2.400 de kilometri pe jos pentru a scăpa de ruși.

Citește și Câți bani vor băga în portofel românii care vor sta în birourile electorale pe perioada alegerilor. Sumele sunt surprinzătoare

„Generalul-maior(rtr) Gheorghe Răucea, veteran de război, a plecat în lumea celor drepți să se alăture foștilor combatanți din cel de-Al Doilea Război Mondial! S-a stins din viață pe data de 1 martie, la vârsta de 96 de ani, lăsându-ne moștenire memoriile de pe front, pagini vii de istorie. Rămas orfan de la 9 ani, la vârsta de 14 ani a ascultat sfatul unui ofițer de a se alătura armatei. Doi ani mai târziu, tânărul Gheorghe pleca pe front. Pe lângă ceea ce a trăit efectiv în război, o experienţă traumatizantă care a culminat cu întoarcerea pe jos, din Cehoslovacia – 2.400 de kilometri. Ruşii foloseau toate trenurile pentru a căra din România tot ce se putea, ororile din timpul şi de după cea de-a doua conflagaţie mondială l-au determinat să caute tot timpul răspunsuri şi să participe efectiv la «contabilizarea» pagubelor umane şi materiale ale războiului”, a transmis Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.

Citește și Vești bune pentru clienții unei bănci din România! Ce cadou vor primi de la instituția financiară

Gheorghe Răucea povestea, cu câțiva ani în urmă, cum l-a marcat războiul pe viață.

„Am fost şicanaţi tot timpul. La Budapesta, de exemplu, ruşii ne-au luat din cai şi ne-au ars coviltirele căruţelor pentru că spuneau că numai ţiganii procedează aşa. Am rămas, astfel, fără singurele locuri în care ne mai puteam adăposti de ploaie. Războiul mi-a consumat din eul meu, am pierdut mulţi colegi şi comandanţi, atât pe fronturile din Vest cât şi din Est, nu a fost uşor”, a mărturisit Gheorghe Răucean, conform adevarul.ro.