Anunţul care A PUS PE JAR AMERICA. „Uniunea Sovietică a lansat 2200 de rachete nucleare împotriva SUA”

În anul 1979, lumea așa cum o știm s-ar fi putut sfârși din cauza unei banale simulări pe calculator care ar fi putut cauza Al Treilea Război Mondial.

18 feb. 2015, 12:53
Anunţul care A PUS PE JAR AMERICA. „Uniunea Sovietică a lansat 2200 de rachete nucleare împotriva SUA”

Criza rachetelor din Cuba, războiul din Afghansitan și boicotul Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980 au fost doar câteva dintre cele mai periculoase momente din timpul Războiului Rece. De fiecare dată, lumea a fost extrem de aproape de un dezastru, însă, datorită inspirației unor oameni s-a evitat o confruntare nucleară între Statele Unite ale Americii și Uniunea Sovietică.

Citeşte şi RUSIA îndreaptă RACHETELE NUCLEARE către occidentali. Ce armă TERIBILĂ vor lansa ruşii

Cu toate acestea, au existat și unele momente dificile care nu au fost la fel de mediatizate. Un astfel de moment a avut loc în dimineața zilei de 9 noiembrie în anul 1979. Președintele Americii era Jimmy Carter, iar Zbigniew Brzezinski era consilierul acestuia pe teme de securitate națională. În dimineața aceea, Brezinski primește un telefon de care probabil s-a temut pe tot parcursul carierei sale politice.

Citeşte şi Al treilea război mondial va începe când România va fi la pământ din punct de vedere economic şi politic

Erau cei de la NORAD (North American Aerospace Defense Command). Aceștia l-au informat pe consilier în legătură cu 250 de rachete nucleare lansate de Uniunea Sovietică împotriva Statelor Unite. La scurt timp după, un alt apel a confirmat lansarea a nu mai puțin de 2.200 de rachete nucleare împotriva țării, probabil suficient de multe pentru a șterge orice urmă de civilizație de pe continentul nord-american.

Continuarea pe playtech.ro.