Anunţul care ÎNGHEAŢĂ Europa: Rusia STRÂNGE ROBINETUL GAZULUI în Europa

Publicat: Joi, 11 Septembrie 2014 12:10 // Actualizat: Joi, 11 Septembrie 2014 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Rusia a ameninţat Uniunea Europeană cu reducerea exportului de gaze naturale pentru a preveni livrările către Ucraina în flux invers, scrie Financial Times, citând oficiali de rang înalt din cadrul Comisiei Europene, informează marţi agenţia de presă Interfax.

Ţinta nemijlocită a Kremlinului este Kievul, au afirmat oficialităţi de grad înalt din cadrul Comisiei Europene, dar în cazul unei reduceri a volumului de gaze ar putea fi afectaţi şi consumatorii europeni.

La solicitarea FT de a comenta aceste informaţii, purtătorul de cuvânt al monopolului rus de gaze Gazprom, Serghei Kuprianov, s-a declarat surprins: 'Pentru prima oară aud despre asta'.

Aceste avertismente din partea Moscovei intervin în contextul aprobării de către ambasadorii celor 28 de state membre ale UE a unei noi serii de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea afecta unele din cele mai mari companii energetice ruse, menţionează în acest context agenţia de presă Interfax. Se cunoaşte deja că noile sancţiuni vizează, între altele, companiile Transneft, Gazprom Neft şi Rosneft.

După ce Finlanda s-a opus adoptării noilor măsuri restrictive la adresa Moscovei, Bruxellesul a decis să amâne publicarea lor 'câteva zile' pentru o evaluare a punerii în aplicare a acordului de încetare a focului şi a planului de pace în estul Ucrainei.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat că, în funcţie de situaţia din Ucraina, 'UE este gata să revizuiască sancţiunile aprobate, în întregime sau în parte'.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gazul rus gazul rus pentru Europa robinetul gazului rus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 sep 18:24
...septembrie o analiză exhaustivă asupra punerii în aplicare a planului de pace în Ucraina. Citeşte şi Anunţul care ÎNGHEAŢĂ Europa: Rusia STRÂNGE ROBINETUL GAZULUI în Europa UE a aprobat luni o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei în contextul...
11 sep 13:01
...preveni livrările către Ucraina în flux invers, scrie Financial Times, citând oficiali de rang înalt din cadrul …read more ...
11 sep 12:12
... Rusia a ameninţat Uniunea Europeană cu reducerea exportului de gaze naturale pentru a preveni...
1
EUR
4.8314
RON
07 Apr
noapte 3 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H