Anunțul care îngrozește o lume întreagă! Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă” a războiului din Ucraina

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a declarat recent într-un interviu că Rusia se pregăteşte pentru o "escaladare maximă" a războiului din Ucraina, posibil chiar în următoarele săptămâni.

01 feb. 2023, 17:36
Anunțul care îngrozește o lume întreagă! Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă” a războiului din Ucraina

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a declarat marți într-un interviu la Sky News, că Vladimir Putin se pregătește un nou atac și de o „escaldare maximă”.

Citiți și: Rusia pregăteşte o ofensivă „iminentă” în Ucraina, avertizează americanii

Rusia se pregăteşte pentru o nouă ofensivă în sudul Ucrainei

„Rusia se pregăteşte pentru o escaladare maximă. Adună tot ce poate, face exerciţii şi antrenamente. Când vine vorba de o ofensivă din diferite direcţii, deocamdată, pot spune că nu excludem niciun scenariu în următoarele două-trei săptămâni. Sunt conştient că principalele lupte urmează să aibă loc şi se vor întâmpla în acest an, în decurs de două-trei luni”, a afirmat el.

Oficialul ucrainean nu exclude posibilitatea ca Vladimir Putin să încerce un nou atac dinspre nord, sud şi est, aşa cum s-a întâmplat la 24 februarie 2022, iar această ofensivă ar putea chiar să coincidă cu împlinirea unui an de la invazia lansată la 24 februarie 2022, conform news.ro

Oleksi Danilov se aşteaptă ca aproximativ jumătate din cei peste 320.000 de soldaţi mobilizaţi de Rusia în septembrie anul trecut să fie implicaţi în cel de-al doilea val, atunci când va avea loc.

După anunțul îngrijorător făcut de Danilov, o purtătoare de cuvânt a armatei a confirmat miercuri că există semne că Rusia se pregăteşte pentru o nouă ofensivă în sudul Ucrainei.

„Nu doar pe uscat, ci şi pe mare şi în aer”, a declarat Natalia Humeniuk, şefa Centrului unit de coordonare a presei din cadrul forţelor de securitate şi apărare din sudul Ucrainei, relatează CNN.

Serviciile de informaţii ucrainene au observat schimbări în activitatea forţelor navale ruseşti în Marea Neagră, a precizat ea. „Aceasta creşte şi scade rapid, iar portavioanele de rachete se deplasează înainte şi înapoi”, a spus ea.

Întret timp, ameninţarea atacurilor aeriene şi cu rachete ruseşti pe teritoriul Ucrainei rămâne ridicată.

Citiți și: Rusia îşi continuă ofensiva în Ucraina. Peste 40 de localităţi lovite de artileria rusă