Anunțul CFR care i-a amuzat teribil pe internauți. „Sună ciudat, dar chiar ajută. Dacă aștepți o moștenire…”

CFR Călători a anunțat că trenurile Intercity pot să circule cu viteze între 160 și 200 km/h, anunț care le-a stârnit râsul internauților pe rețelele sociale, căci se știe faptul că cei de la CFR sunt primii la întârzieri.

04 feb. 2024, 18:50
Anunțul CFR care i-a amuzat teribil pe internauți. „Sună ciudat, dar chiar ajută. Dacă aștepți o moștenire…”

După o pauză de opt ani, trenurile Intercity au fost reintroduse. 16 garnituri vor fi puse la dispoziția călătorilor pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare permit circulaţia acestei categorii de tren.

„După o pauză de 8 ani, în planul de mers de tren 2022/2023, a fost reintrodus serviciul Intercity pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis circulaţia acestei categorii de tren. Astfel, au fost proiectate pentru circulaţie în anul 2023 un număr de 12 trenuri, pe rutele: Bucureşti Nord – Cluj-Napoca şi retur; Bucureşti Nord – Constanţa şi retur; Braşov – Constanţa şi retur; Bucureşti Nord – Suceava şi retur; Bucureşti Nord – Paşcani – Iaşi şi retur; Bucureşti Nord – Teiuş – Arad şi retur”, a transmis CFR Călători printr-un comunicat.

Citește și Taxă de gunoi de 150 de lei pe persoană. Scandal uriaș într-un județ din România, legea a fost ținută secretă

Reprezentanții CFR au mai anunțat faptul că au introdus pe alte două rute: Bucureşti Nord – Galați și retur şi București Nord – Bacău – Piatra Neamț și retur, iar pe viitor, atunci când condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite, intenţionează să introducă acest serviciu și pe alte rute de circulație.

„Vagoanele sunt apte pentru circulație cu viteza maximă de 160 km/h și chiar 200 km/h unele dintre ele”, au transmis cei de la CFR.

Anunțul celor de la CFR, întâmpinat cu ironii și glume de internauți

Oamenii îi contrazic pe cei de la CFR, care spun că trenul Intercity București – Cluj străbate 490 de kilometri în opt ore și 40 de minute, și spun că, în realitate, trenul are întârziere, la fel ca toate celelalte trenuri.

  • „Se laudă CFR-ul cu trenurile Intercity, dar nu spune ce fel de Intercity e ăsta. Periodic merg la prietena mea, în Cluj, cu acest tren și fac în medie vreo 10 ore. Degeaba oprește doar în trei gări dacă merge cu vreo 40 la oră și stă mai mult pe câmpuri. Am fost în Franța cu trenul între Paris și Lyon, 400 de kilometri, în două ore, iar biletul, e drept că prins la ofertă, a fost mai ieftin decât pentru București – Cluj”, a transmis cineva.
  • „Să râdem cu CFR! Orice asemănare a mersului trenurilor cu realitatea e pur întâmplătoare”, a glumit altul. La fel de amuzantă a fost o doamnă: „O prietenă a cunoscut online un băiat și a decis să meargă la el, la Cluj, după ce a invitat-o. Doar că s-a tuns cu scurt timp înainte să plece și i-a trimis o poză partenerului. Când a ajuns la Cluj, băiatul o aștepta, dar n-a mai recunoscut-o, fata avea deja părul lung”.
  • „Când ești în sesiune, poți învăța toată materia, când ai ajuns în Cluj deja ești de nota 10”, a comentat un student. „Sună ciudat, dar chiar ajută. Dacă aștepți o moștenire, pe când ajungi la destinație intri în posesia ei”.
  • „Poți face jogging pe lângă tren, dimineața, a doua zi, după ce pleci seara din București. Ideea e să nu te grăbești că lași prea mult trenul în urmă”, a fost altă ironie.
  • „Și eu am fost de două ori cu trenul, dus-întors București – Cluj, dar nu o să mai fac asta niciodată. M-am vindecat, nu mai urc în România într-un tren cât trăiesc. Prima dată am făcut vreo 11 ore, a doua oară și mai mult. În țara asta e o glumă proastă trenul”.
  • „Am fost noaptea cu trenul de la București la Cluj și a fost un coșmar. Trenul plin, mizerabil, WC-uri insalubre și inundate, frig. Mai fusesem în vară, atunci te coceai în vagoane pentru că aerul condiționat nu funcționa, iar geamurile erau blocate să nu se poată deschide. De acum cu ocazie, cu autocar sau doar cu avionul pe asemenea distanță”.
  • „Niciun ministru al Transporturilor nu a fost capabil în toți anii ăștia să facă ceva cu CFR și cu trenurile lor. Și au fost miniștri de la toate partidele. Unul mai incompetent ca altul, unul dădea cu ranga prin metrou ca minerii, altul spunea că nu avem nevoie de autostrăzi, iar de alții nici nu îți mai amintești că au fost și mai și. Nu că actualul ministru ar fi mai bun ca ceilalți. Nicăieri în Uniunea Europeană nu e ca la noi”.
  • „Eu am fost cu trenul de la București la Cluj și a fost decent. E mai eco să mergi cu trenul și e și mai sigur decât cu mașina. Trebuie doar puțină răbdare, deocamdată condițiile nu-s grozave, dar nu e nici așa de rău cum ziceți unii pe aici”, a spus cineva.
  • „În Europa civilizată, călătoriile cu avionul pe distanțe mai mici de 500 de kilometri sunt oprite, se merge doar cu trenul. Așa e în Franța deja, TGV-ul merge la fel de repede ca avionul, la fel vor face și italienii, care au și ei trenuri rapide. Așa ar trebui să facă și la noi, ar crește încasările și banii obținuți din bilete ar fi investiți în infrastructură și am avea trenuri cu adevărat rapide”, a spus altul.

Citește și Pensii 2024. Peste un milion de pensionari trăiesc la limita sărăciei, au primit 492 de lei de la stat în ianuarie