Anunţul de ultimă oră al lui Piedone: „Mâine, la ora 12, merg să-mi depun candidatura”

Cristian Popescu Piedone, actualul edil al sectorului 5, a anunţat joi că vineri îşi va depune oficial candidatura la alegerile pentru Primăria Capitalei, ce urmează a se desfăşura pe 9 iunie.

18 apr. 2024, 19:48
Anunţul de ultimă oră al lui Piedone: „Mâine, la ora 12, merg să-mi depun candidatura”

Anunţul lui Piedone vine într-un moment plin de necunoscute în ce priveşte alegerile pentru Primăria Capitalei, în care se discută din ce în ce mai intens despre o eventuală retragere din cursă a medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul propus de coaliţia PSD-PNL, pe fondul acuzaţiilor de incompatibilitate.

În acest context, există mai multe scenarii posibile privind candidatul coaliţiei, dar se pune şi problema ca cele două partide să revină la ideea de candidaţi proprii.

„De cine să-mi fie frică? Mâine, la ora 12, merg să-mi depun candidatura.

Eu sunt stângaci, merg cu stânga. Am fost un primar de stânga. Cei care stăteau la autostop, pe anumite autostrăzi politice, nu știu ce să zic. Fiecare e dator să facă ce vrea să facă cu viața sa.

Nu am vorbit cu nimeni cu PSD, în afara ofertei pe care le-am făcut-o eu.

Citeşte şi: Cîrstoiu menţine suspansul privind retragerea şi acuză că este supus „unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”. Robert Negoiţă nu ar spune „nu” unei propuneri de a candida la Primăria Capitalei

Vreau să felicit PNL că nu s-a dezis de Nicușor. Asta înseamnă frăție, unitate și continuitate. Vom vedea pe 9 iunie.”, a declarat Piedone, la Realitatea.

Primarul sectorului 5 a comentat şi posibilitatea ca PSD să recurgă la o candidatură a lui Robert Negoiţă la Primăria Capitalei, ştiut fiind faptul că cei doi sunt foarte apropiaţi.

„Prietenia este una, care mă leagă pe mine de Robert, iar bătălia politică e alta.

Domnul Robert Negoiță este competitor electoral, eu n-o să-l atac pe Robert. Lupta se va da doar în contabilitatea cetățenilor”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Citeşte şi: Controverse noi în plin scandal al incompatibilității lui Cătălin Cîrstoiu. Politicienii au luat foc! Stolojan: „E o ciupercărie cu consultațiile la privat. Trebuie să explice, altfel va fi ciuca bătăilor”