Anunţul de ultimă oră al ministrului Muncii. Sunt vizate persoanele cu dizabilităţi

Publicat: Miercuri, 27 Februarie 2019 21:59 // Actualizat: Miercuri, 27 Februarie 2019 22:05 // Sursa: romaniatv.net

Marius Budăi a vorbit la România TV despre pensiile persoanelor cu dizabilităţi.

Foto: stiripesurse.ro

Marius Budăi a declarat că persoanele cu dizabilităţi nu vor mai fi nevoite să se prezinte în faţa comisiei periodic.

"Am profitat foarte mult de experienta pe care o am in asistenta sociala si tot ceea ce inseamna protectia persoanelor cu dezabilitat si am cantarit mult ceea ce in presa s-a prezentat.

Fac o singura mentiune ca in cadrul acestor expertizari sunt doua comisii, una pentru incadrare de handicap si una pentru expertizarea capacitatii muncii.

Sunt persoane cu dezabilitati care realizeaza lucruri exceptionale de la tablouri, de la fotografii...sunt exorcizate pentru capacitatea muncii.  Cand ajungem unde ne doare pe noi, la comisia pentru gradul de handicap...am considerat ca nu mai este necesara deplasarea acestor oameni catre aceste comisii..care era explicata prin nevoia de integrare a lor prin faptul ca se protejeaza.

Am cosiderat ca aceste persoane pot fi expertizate pentru capacitatea muncii atunci cand isi doresc, indiferent de nivelul unei proteze bionica sau alt fel de proteze. E si aici o dezbatere pentru tehnologia performanta pentru persoanele cu dezabilitati", a spus ministrul Muncii la România TV.

Indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi vor fi, în continuare, asigurate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin grija Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială, iar suma alocată creşte, în 2019, la peste 11 miliarde de lei, de la 4,5 miliarde de lei, în 2018.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H