Anunțul de ultimă oră făcut de o mare companie energetică! Prețurile la gaze vor fi majorate în plină iarnă

E.On, unul dintre marii furnizori de gaze naturale pentru populație, şi-a notificat clienții în legătură cu majorarea prețurilor din contracte, începând din ianuarie 2023. Consumatorii casnicii care se încadrează plătesc însă în continuare prețurile plafonate.

16 nov. 2022, 16:10
Anunțul de ultimă oră făcut de o mare companie energetică! Prețurile la gaze vor fi majorate în plină iarnă

E.On a anunțat clienții care au planul tarifar denumit Start Gas, că, începând cu 21 ianuarie, gazele se vor scumpi. Prețul gazelor-marfă din contract va crește la aproximativ 1 leu/kWh (0,997 lei), scrie Economica.net.

Prețul final, cu toate tarifele și taxele ajunge astfel la 1,33 lei/kWh. În momentul de față, pe acest plan tarifar, prețul este de 0,69 lei/kWh.

Citeşte şi: România se pregăteşte de blackout. Ghid de supravieţuire pentru trei zile fără curent şi gaze

E.On justifică majorarea prin creșterea prețului gazelor din piață.

“Criza energetică existentă în întreaga Europă influențează în mod direct și piața de energie din România. Prețul gazelor naturale din piața angro este calculat în raport cu prețul energiei electrice, care a crescut semnificativ, ajungând să se tranzacționeze pe piețele la termen la prețuri maxime istorice.

Toate aceste elemente ne pun în imposibilitatea menținerii prețului contractual actual.

Pe fondul modificărilor substanțiale ale condițiilor care au stat la baza încheierii inițiale a contractului dintre părți, te informăm că suntem nevoiți să actualizăm prețul de contract”, anunţă furnizorul de gaze.

Citeşte şi: Noi reguli pentru facturile românilor la energie. Cei care vor depăși consumul de 255 de kWh/lună vor plăti mai scump decât firmele