Anunţul făcut în urmă cu puţin timp. 77 de senatori au votat pentru castrarea pedofililor

Pedofilii au scăpat ca prin urechile acului. Iniţiativa legislativă care prevede castrarea pedofililor a fost respinsă, joi, la Senat. Majoritatea senatorilor au fost de acord cu această nouă măsură, însă nu s-a putut adopta proiectul întrunindu-se numai 77 de voturi ”pentru” din cele 85 necesare pentru adoptarea unui proiect organic.

05 feb. 2015, 13:30
Anunţul făcut în urmă cu puţin timp. 77 de senatori au votat pentru castrarea pedofililor

Şapte parlamentari au votat pentru respingerea propunerii legislative privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor.

Potrivit gandul.info, după anunţul că propunerea a întrunit 77 de voturi favorabile, senatorii au aplaudat crezând că proiectul a fost adoptat, însă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a prezidat şedinţa le-a precizat că propunerea legislativă, care are caracter organic, nu a trecut deoarece nu are cele 85 de voturi necesare.

Citeşte şi: Senatorul Motoc: Castrarea chimică a pedofililor e similară castrării homosexualilor din anii ’50

În proiect se arată că tratamentul de castrare chimică se administrează numai după obţinerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog şi psihiatru.

Propunerea legislativă privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor are ca semnatari mai mulţi deputaţi, printre Petru Andea, Sonia Drăghici, Vasile Gliga, Florentin Gust, Ovidiu Iane, Ninel Peia, Vasile Popeangă, Cristian Rizea, Lucreţia Roşca şi Mihai Weber.