Anunţul Hidroelectrica pentru clienţi. Ce se întâmplă cu facturile la curent

Oferta Hidroelectrica pentru clienții casnici, denumită “Viitor Verde”, actualizată la începutul acestui an, expira la 31 martie, iar compania a reînnoit-o.

11 apr. 2024, 23:14
Anunţul Hidroelectrica pentru clienţi. Ce se întâmplă cu facturile la curent
Hidroelectrica a lansat aplicaţia pentru facturare şi transmitere index. iHidro este în Google Play şi App Store

Hidroelectrica și-a actualizat oferta pentru clienții casnici, menține prețul pentru următoarele trei luni. Compania oferă același preț de furnizare în ofertă pentru energia activă, adică 0,28 lei/kWh, la care se adaugă tarifele de rețea și taxele.

Oferta este valabilă până la sfârșitul lui iunie, iar contractele se încheie, așa cum și-a obișnuit Hidroelectrica clienții, pentru un an.

Citeşte şi: Cum să reduci consumul de energie din locuința ta. Ponturi pe care toți românii trebuie să le știe

Iată oferta actualizată de pe site-ul companiei:

“Prețul energiei electrice (include TG, tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28382 lei/kWh;

Prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28000 lei/kWh;

Prețul final de contract furnizare energie electrică în funcție de amplasarea geografică a locului de consum este anexat prezentei oferte.

Prezenta oferta este valabila până la 30.04.2024 și are aplicabilitate pe perioada aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2025, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată cu modificările şi completările ulterioare (“Legislație privind plafonarea”). Tarifele reglementate sunt fixate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și pot suferi modificări atât până la încheierea contractului, cât și pe perioada derulării contractului ca urmare a modificărilor legislative”.
Hidroelectrica avea, la finaul anului trecut, un portofoliu de 540.000 de clienți casnici.

Ce trebuie să ştie românii care au contract cu ENEL, ENGIE, E.ON şi Hidroelectrica. Sunt probleme foarte mari!
În prezent, în România funcționează o schemă de plafonare adoptată anii trecuți. Sunt în vigoare niște plafoane stabilite de guvern. La curent există trei plafoane de preţ. Vorbim de 68 de bani pe kWh (consum 0-100 kW), 80 de bani (100 – 255 kW) şi tariful maxim – de 1,3 lei, pentru cei care consumă lunar peste 255 de kWh.

oferta._tip._casnic._viitor._verde._c-0104-3004-24

Guvernul analizează posibilitatea de modificare a plafoanelor
Deocamdată, este cert faptul că Guvernul României nu renunţă la schema de plafonare a preţurilor energiei și gazelor naturale. Cu toate acestea, surse guvernamentale citate de Antena 3 spun că plafoanele ar putea scădea din nou, având în vedere schimbarea preţurilor la nivel internaţional.

”Evaluăm efectele actului normativ pe care tocmai l-am adoptat și care va duce la facturi scăzute pentru foarte mulți români. Un furnizor nu cumpără toată cantitatea doar de pe piață. Are contracte pe termen mai lung, are contracte bilaterale, are tot fel de aranjamente care duc la un preț mediu”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.