Anunţul îngrijorător al specialiştilor. Poţi face cancer din cauza hainelor pe care le porţi

Anunţ fără precedent al specialiştilor. Există haine care pot declanşa cancerul. O îmbrăcăminte prea strâmtă nu doar că arată inestetic, poate cauza și diverse probleme de sănătate. Mare atenţie cu ce vă îmbrăcaţi.

09 ian. 2018, 08:03
Anunţul îngrijorător al specialiştilor. Poţi face cancer din cauza hainelor pe care le porţi

O pereche de pantaloni sau blugi prea strâmți crește presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac.

Mai mult, contracția artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respirației, ceea ce poate provoca hiperventilație, atacuri de panică și incontinență pe fond de stres. Poate crește în mod semnificativ riscul de tulburări numite meralgia paresthetica. Este vorba de afectarea nervilor de la nivelul pelvisului până la coapsa din exterior, în urma căreia apare senzația de durere inghinală, arsură, furnicături și amorțire.

Bărbații care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie, iar gulerele prea strânse ale cămășilor crește riscul de boli oculare grave. Presiunea pe vena jugulară a gâtului duce la creșterea presiunii interne la nivelul ochilor și, prin urmare, la glaucom. În plus, limitarea fluxului sanguin la creier prin arterele carotide provoacă dureri de cap, vedere încețoșată și amețeli, informează exquis.ro.

La fel ca piesele vestimentare, și încălțămintea prea strâmtă este nocivă. Astfel, pantofii prea strâmți pot provoca deformarea articulațiilor degetelor de la picioare, iar, în cazul în care sunt purtați mai multă vreme, se creează condiții ideale pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare. Micozele piciorului se pot forma de asemenea, atunci când o persoană poartă pantofi fără șosete.

Același lucru este valabil și pentru lenjeria de corp, în special cea fabricată din materiale sintetice care nu lasă aerul să circule și păstrează umiditatea. O astfel de lenjerie provoacă la femei cistita, iar în cazul bărbaților infertilitatea.

Citeşte şi 90% din cancerele pulmonare sunt cauzate de fumat. Substanţele toxice din fum produc treptat modificări ale ADN-ului celular

 

loading...