Anunțul momentului pentru pensionari. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: ”Procesul se va finaliza în cel mai scurt timp!”

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a explicat ce se întâmplă cu veniturile pensionarilor după recalcularea pensiilor.

02 oct. 2023, 08:52
Anunțul momentului pentru pensionari. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: ”Procesul se va finaliza în cel mai scurt timp!”

Procesul de evaluare a dosarelor e aproape încheiat și urmează să înceapă recalcularea tuturor dosarelor de pensii aflate în plată, a afirmat șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Citește și Marcel Ciolacu, anunţul momentului pentru pensionari. Când va intra în vigoare noua lege a pensiilor

”Este vorba despre procesul de evaluare care este foarte important și este premergător recalculării, pentru că recalcularea se va face în baza noii legi a pensiilor, care va trebui adoptată în această sesiune parlamentară”, a declarat Daniel Baciu la Antena 3 CNN.

Vorbim de peste 4,5 milioane de dosare de pensii. ”Pentru procesul de evaluare, pot să vă spun că suntem pe final. Am trecut de 4 milioane de dosare. Avem 4, 6 milioane de dosare de evaluat. În cel mai scurt timp posibil acest proces de evaluare se va finaliza. Suntem cu toții solicitați la maxim, atât colegii mei de la Casa Națională, cât mai ales colegii din teritoriu, pentru că acest proces de evaluare se desfășoară la casele teritoriale de pensii, astfel încât acest proces să se finalizeze cât mai repede posibil, urmând ca, după ce avem noua lege a pensiilor adoptată să putem începe efectiv recalcularea tuturor dosarelor de pensii aflate în plată”, a adăugat șeful Casei Naționale de Pensii.

Citește și Pe ce dată intră pensiile în luna octombrie. Care pensionari vor primi în plus 500 de lei gratis de la stat