Anunţul Revolut care schimbă totul. Ce trebuie să ştie băncile şi posesorii de carduri

Revolut are peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice în România. De la 1 ianuarie 2024, Revolut Bank UAB a devenit entitate bancară semnificativă în zona euro, sub supravegherea Băncii Centrale Europene (ECB).
Filip Stan
25 mai 2024, 19:26
Anunţul Revolut care schimbă totul. Ce trebuie să ştie băncile şi posesorii de carduri
Revolut mărește comisioanele pentru transferurile de pe alte carduri. De când intră în vigoare măsura

Valoarea transferurilor de bani realizate din străinătate spre România, pe carduri Revolut, a depăşit în primul trimestru 570 milioane euro, în creştere cu 68% faţă de perioada similară din 2023, un avans similar fiind observat şi în cazul numărului de remiteri.

Cele mai importante zece coridoare, după numărul de tranzacţii efectuate, au fost Regatul Unit, Germania, Olanda, Belgia, SUA, Italia, Irlanda, Franţa, Lituania şi Danemarca.

Cea mai mare creştere a sumelor trimise în România, cu 116%, a fost înregistrată pentru transferurile din Italia, iar a doua cea mai mare creştere a fost remarcată pentru transferurile din Germania (+97%).

Revolut Money Report. Anunţ important pentru 73% dintre românii care au card Revolut
Suma medie transferată către un utilizator Revolut din România a fost de 3.251 euro, în primul semestru al anului (transferuri bancare), în uşoară scădere faţă de primul trimestru al anului trecut (-2.5%).

Datele din T1 arată scăderi ale sumei medii trimise în România din Germania (-7%), Belgia (-8%), Irlanda (-2%) sau Franţa (-10%), dar creşteri pe transferurile din Statele Unite (+21%), Regatul Unit (+6%), Olanda (+3%).

De asemenea, numărul utilizatorilor care au trimis bani prin transferuri bancare cu Revolut a crescut cu 63% în cazul primelor 10 pieţe. Italia s-a situat pe prima poziţie, cu o creştere de peste 93%.

Revolut are peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice în România. De la 1 ianuarie 2024, Revolut Bank UAB a devenit entitate bancară semnificativă în zona euro, sub supravegherea Băncii Centrale Europene (ECB).

Potrivit studiului Revolut Money Report, principalele trei caracteristici invocate de români ca fiind cele mai importante funcţionalităţi oferite de o bancă digitală sunt primirea şi trimiterea de bani instant (73%), schimbul valutar (34,1%) şi cashback-ul la achiziţii (21,7%).

Chirițoiu, îngrijorat de succesul Revolut. Ce spune despre sectorul bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a participat la conferința internațională „Perspectives în Banking and Financial Law”.

Avertisment pentru posesorii de card Revolut care au şi cont de Facebook

„O să publicăm în curând concluziile investigaţiei noastre sectoriale, analiza sectorială pe care am făcut-o privind sistemul bancar. Doar câteva lucruri o să spun în momentul de faţă. Unu – vedem un proces de consolidare în piaţa bancară. Sunt o serie de operaţiuni care au loc în momentul de faţă sau care se prefigurează. Desigur, le vom analiza pe fiecare în parte, dar, în linii mari, nu suntem îngrijoraţi în momentul de faţă privind evoluţia sectorului”, a spus Chiriţoiu.

Precizând că instituția pe care o conduce colaborează cu BNR, el a adăugat că, ”până acum n-am văzut motive să intervenim în tranzacţiile care sunt în desfăşurare, apreciind stabilitatea remarcabilă pe care sistemul bancar românesc a avut-o în ultima perioadă şi faptul că am trecut prin crizele recente fără hopurile pe care le-am văzut în alte state”.

În același timp, Chirițoiu a atras atenția că există și lucruri care nu arată atât de bine. „Văd că apare Revolutul, şi eu sunt client Revolut, şi succesul foarte mare pe care-l are Revolut în România îmi ridică semne de întrebare privind deschiderea spre inovare a sistemului nostru bancar.(…)”, a subliniat șeful de la Concurență.

El a revenit și la o problemă mare, veche și nerezolvată a sistemului bancar. Și anume ”penetrarea relativ scăzută în economie, faptul că avem cea mai scăzută pondere a activelor bancare în PIB din Uniunea Europeană”.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Nu e permis pentru românii care stau la bloc. Legea îți cere acordul asociației de proprietari
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Viața la bloc. Reguli pentru locatarii care au aparate de aer condiționat
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
George Scripcaru câștigă Primăria Brașovului, devansându-l pe actualul primar, Allen Coliban
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?