ANUNŢUL ŞOCANT AL SPECIALIŞTILOR. Extratereştrii ne-ar putea distruge de la distanţă

Publicat: Joi, 15 Februarie 2018 14:19 // Actualizat: Joi, 15 Februarie 2018 14:19 // Sursa: romaniatv.net

O echipă de cercetători a publicat un studiu în care arată cum ar putea fi distrusă civilizaţia pe Pământ de o specie extraterestră ostilă, fără ca măcar aceasta să ne viziteze.

Foto: go4it.ro

Cei doi autori spun că aceasta ne-ar putea trimite un mesaj care include malware bazat pe inteligenţă artificială, scrie go4it.ro.

Citeşte şi ARMATELE LUMII, ÎN ALERTĂ. Un geniu al fizicii. "În mai 2018 începe invazia extratereştrilor"

Un malware extraterestru bazat pe AI poate distruge internetul, reţelele electrice sau centrele de date. „Per total, credem că riscul este foarte mic (dar nu zero) şi beneficiul potenţial foarte mare, de aceea recomandăm citirea unui astfel de mesaj", scriu autorii.

Studiul, numit „Comunicare interstelară. IX. Decontaminarea mesajelor este imposibilă" arată că un mesaj primit de la o specie extraterestră necesită ajutorul computerelor noastre pentru a-l deschide, analiza şi înţelege.

În cazul în care ar conţine malware, acesta s-ar răspândi repede în întreaga lume. „Decontaminarea" unui astfel de mesaj, înainte de a-l deschide, ar fi foarte dificilă, spun cercetătorii.

Studiul a fost realizat de doi cercetători, de la Observatorul Sonneberg din Germania şi Universitatea din Hawaii.

Citeşte şi Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, despre clipul fals cu OZN-ul de la Târgovişte: "Mi se par verosimile imaginile"

Şi oamenii, la rândul lor, au trimis mesaje în spaţiu în speranţa că acestea vor fi interceptate de alte specii din Univers. Celebrul astrofizician Stephen Hawking crede că ar fi mai bine să păstrăm „tăcerea" aici pe Terra. El a declarat că extratereştrii ar putea provoca dispariţia speciei umane. Contactul ar fi similar cu cel dintre flota lui Columb şi populaţia indigenă din America, care, potrivit lui Hawking, „nu s-a terminat prea bine".

Totodată, omul care a conceput unele dintre hărţile trimise de NASA în spaţiu în anii 1970 pentru a le arăta unor posibile civilizaţii extraterestre coordonatele Terrei se teme că acestea pot fi periculoase.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
extratereştri malware extraterestru NASA virus malware
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H