Anunţul sumbru al unui CEO american: „Capitalismul nu funcţionează dacă închidem tot 18 luni! America, aşa cum o ştim, se va sfârşi!”

Bill Ackman, fondator şi CEO al Pershing Square Capital Management, i-a cerut președintelui Donald Trump să închidă țara timp de 30 de zile, pentru a preveni propagarea rapidă a coronavirusului, el considerând aceasta ca fiind singura opțiune de salvare a economiei.

23 mart. 2020, 10:22
Anunţul sumbru al unui CEO american: „Capitalismul nu funcţionează dacă închidem tot 18 luni! America, aşa cum o ştim, se va sfârşi!”

America, aşa cum o ştim, se va sfârşi. Îmi pare rău să vă spun, dar aşa se va întâmpla dacă nu vom lua această decizie„, spune Bill Ackman. El l-e-a cerut companiilor americane să înceteze programele de buyback, pentru că „vine iadul”. Cele mai mari bănci din SUA au oprit deja achiziționarea de acțiuni, pentru a-și folosi capitalul în scopul de a-i ajuta pe consumatori și întreprinderile.

Citeşte şi Pandemia de coronavirus va genera o recesiune mai mare decât criza din 1929. „Este probabil cea mai puternică contracţie economică”

Industria hotelieră și cea a restaurantelor vor intra în faliment într-o primă fază. Boeing este, de asemenea, în pragul falimentului. Boeing nu va supraviețui fără ajutor guvernamental”, a mai declarat Ackman. „Capitalismul nu funcționează dacp oprimit totul 18 luni, capitalismul poate funcționa şi supravieţui doar unei închideri de 30 de zile. Nicio companie nu poate supravieţui 18 luni fără venituri„, a mai avertizat el, referindu-se în mod particular la industria hotelieră. Acțiunile Hilton au scăzut cu aproape 50% doar în luna martie, în timp ce ale Marriott cu 60%.

Ca răspuns la observațiile făcute de Ackman la CNBC, un oficial al Casei Albe a declarat: „După cum a spus şi președintele Trump, vom avea grijă de toți americanii, inclusiv de industriile afectate și de întreprinderile mici și vom ieși mai puternici din această provocare, cu o economie prosperă și în creștere”.