Apa de lavandă purifică pielea

Apa de lavanda purifica pielea, iar folosirea sa da rezultate foarte bune in special pentru tenul gras. Aceasta apa florala elimina excesul de sebum si are proprietati cicatrizante si regenerante.

15 iul. 2014, 06:13
Apa de lavandă purifică pielea

Lavanda era folosita inca din Evul Mediu pentru a spala si a dezinfecta hainele. Intalnita in special in regiunea Provence, din Franta, lavanda este unul dintre principalele ingrediente ale celebrelor parfumuri fabricate la Grasse.

Exista nu mai putin de 28 de specii de lavanda, insa cea mai folosita este lavanda originala, gratie parfumului sau si numeroaselor sale principii active. Acestea se intalnesc nu doar in flori, ci si in tulpina si in frunze. De aceea lavanda se culege cu tot cu tulpina si este pusa la uscat cateva zile, timp in care mirosul sau se accentueaza.

CITESTE SI: Secretele uleiului de argan pentru frumuseţe

Dupa ce se usuca, lavanda este folosita in aromaterapie, fitoterapie si in industria cosmetica. Bogata in principii active, apa florala de lavanda purifica tenul, il relaxeaza, are actiune antiseptica si cicatrizanta.

Lavanda echilibreaza producerea de lipide si elimina excesul de sebum. Ea curata pielea, impidicand formarea cosurilor si acneea.

Citeste mai mult pe curademiere.ro