Apa de trandafiri, efecte uimitoare pentru sănătate şi frumuseţe

Iubirea pe care o cultivam pentru trandafiri – din ratiuni estetice, de sanatate si de frumusete – are o lunga istorie, intinsa de-a lungul multor secole. Cu timpul, apa de trandafiri si-a gasit locul in practicile cosmetice, dar si in medicina, fiind folosita pentru prima data de catre vechii persani, in jurul secolului al X-lea.

10 iul. 2015, 05:58
Apa de trandafiri, efecte uimitoare pentru sănătate şi frumuseţe

Astazi, multe dintre cosmeticele pe care le folosim (sapunuri, geluri de dus, creme, lotiuni) contin apa de trandafiri, acest elixir fiind considerat in continuare o minune a naturii si un ingredient de o deosebita delicatete pentru sanatatea si ingrijirea pielii.

Cum e nevoie de multe petale pentru a prepara apa de trandafiri, sacrificiul e cu atat mai pretios daca tinem seama de nenumaratele beneficii pe care ea ni le ofera. Apa de trandafiri e o adevarata comoara pentru piele, iar cateva trucuri rapide de infrumusetare iti vor imbunatati radical aspectul tenului, indiferent daca e vorba de acnee, piele uscata sau semne de oboseala pe fata. Asta deoarece apa de trandafiri serveste drept lotiune de curatare si tonifiere, avand in acelasi timp proprietati antiseptice si hidratante. Printre efectele sale benefice se numara si calitatile antibacteriene, de calmare si vindecare a pielii.

Nu in ultimul rand, apa de trandafiri este bogata in vitamine si flavonoide, avand capacitatea de a:
– regenera tesuturile si intari celulele pielii;
– reduce riscul de boli de inima si infectii urinare;
– usura problemele digestive;
– alina tensiunea nervoasa;
– ameliora iritatiile oculare;
– calma durerile dentare cauzate de paradontoza;
– imbunatati calitatea somnului.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cel mai ciudat TRANDAFIR din lume. Proprietara grădinii a rămas mască atunci când a văzut floarea