Apar amendamente noi la legea dării în plată. E vizată Prima Casă

Discutarea legii dării în plată a fost amânată cu o săptămână din cauza unui act normativ, PH CD 22/2016, care modifică Regulamentul Camerei Deputaților și va apărea luni în Monitorul Oficial, conform declarațiilor secretarului general al Camerei Deputaților. Legea dării în plată ar urma să intre în dezbaterea deputaţilor marţi sau miercuri.

21 mart. 2016, 08:28
Apar amendamente noi la legea dării în plată. E vizată Prima Casă

„Dacă hotărârea, care stipulează inclusiv modalitățile de rediscutare a proiectelor de lege retransmise de președinte pentru reexaminare în Parlament va apărea azi în Monitor, legea dării în plată va fi discutată în Parlament în ședința de marți, 22 martie, odată cu votarea noului Consiliu de Administrație al TVR. Dacă hotărârea va fi publicată marți, 22 martie, proiectul de lege se va discuta miercuri”, a declarat deputatul Daniel Zamfir, inițiatorul legii.

Citeşte şi Dacian Cioloş: Guvernul susţine Legea dării în plată, dar are nevoie de adaptări

Potrivit deputatului Daniel Zamfir, cel puțin în faza aceasta, dacă nu va fi respins de deputați, programul Prima Casă rămâne sub incidența legii dării în plată, cu precizarea că va fi păstrată garanția statului chiar dacă locuința face obiectul dării în plată.

Surse oficiale din mediul politic susțin că amendamentul care impune pragul de 150.000 de euro pentru o locuință care poate face obiectul dării în plată va fi scos din proiectul de lege, din cauza caracterului său neconstituțional și pentru a preîntâmpina o respingere a acestei legi la Curtea Constituțională.

Mai multe detalii pe economica.net.