Apar aproape 2.000 de NOI LOCURI DE PARCARE în Bucureşti. O parcare subterană ar putea fi construită la Iancului

Găsirea unui loc de parcare în Bucureşti, fie pentru cei care se întorc acasă de la serviciu, fie pentru cei care merg cu maşina prin oraş constituie, la ora actuală, o adevărată aventură. Măsurile luate până acum nu au dat rezultate vizibile şi, mai mult decât atât, din cauza aglomeraţiei, în anumite cartiere aproape că nu se mai poate interveni. Autorităţile locale spun însă că, chiar şi aşa, se mai pot câştiga aproape 2.000 de noi locuri de parcare la sol, cel puţin în Sectorul 2, prin reorganizarea parcărilor de reşedinţă actuale. 

03 aug. 2016, 07:59

Într-un interviu acordat RomaniaTV.net, primarul Sectorului 2, Mugur Toader Mihai a susţinut că lipsa locurilor de parcare constituie o adevărată problemă în sector şi, de altfel în tot Bucureştiul, pentru soluţionarea căreia a gândit o nouă strategie. 

„Parcările reprezintă cea mai stringentă problemă la nivelul Bucureştiului. Ca o particularitate, în Sectorul 2, mai avem o problemă: nu prea mai avem spaţiu liber. Aşa că, am regândit reconfigurarea parcărilor de reşedinţă care, la o primă evaluare, ar putea suplimenta numărul locurilor de parcare de la bloc cu 10-15%, ceea ce înseamnă 2.000-3.000 de noi locuri de parcare”, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 2, Mugur Toader Mihai care a precizat că, practic, nu vor fi betonate noi suprafeţe de teren ci vor fi retrasate locurile de parcare existente.

Sunt multe parcări făcute de foarte mult timp şi care vor fi rearanjate, să facem economie de spaţiu. De fapt, pe acelaşi spaţiu, în loc să fie 10 locuri vor fi 12 locuri. Lucrările vor fi efectuate în toate parcările de reşedinţă, unde este posibilă această reconfigurare. Nu vom afecta spaţiul verde, ci vom lucra pe cel deja exsitent”, a explicat edilul. 

CITEŞTE ŞI Încep lucrările la o nouă PARCARE CU 6 ETAJE în zona Obor. CINE o va putea folosi şi cât va costa un loc

O nouă parcare subterană ar putea fi construită în zona Iancului

Potrivit primarului Sectorului 2, pe lângă noile locuri de parcare de la sol, administraţia locală intenţionează să amenajeze şi o parcare subterană în zona Iancului, o zonă intens circulată şi cu un aflux mare de maşini, mai ales în timpul săptămânii. 

Locaţia propusă pentru noul parcaj subteran ar fi pe strada Gheorghe Stănescu, lângă Şcoala Gimnazială nr.46, unde deasupra va fi amenajat un teren de sport. Parcarea ar putea avea 150 de locuri pentru maşini.

„Urmează să organizez o dezbatere publică cu locuitorii din zonă, pentru că am înţeles că nu prea şi-ar dori parcarea. Eu aş vrea să le prezint întâi proiectul şi să îl dezvoltăm împreună, de comun acord”, a menţionat edilul care a mai precizat că intenţionează să instaleze şi două baterii de parcări inteligente supraetajate, cu câte 12 locuri fiecare, în zona Pantelimon, după modelul smart-parking dezvoltat deja în Sectorul 6. 

Două noi smart-parking-uri în Pantelimon

„M-am consultat cu asociaţiile de proprietari şi două blocuri din cartierul Pantelimon s-au arătat deja interesate. Iniţial, va fi un proiect pilot şi, dacă va avea succes, va fi extins şi în alte zone unde vor fi identificate terenuri libere”, a completat primarul Sectorului 2. 

Un modul de parcare tip smart-parking are o capacitate de 12 maşini, dar ocupă doar echivalentul a două locuri de parcare, la sol, ceea ce constituie un avantaj în cartierele de blocuri unde există un deficit în acest sens.

Sistemele de parcări inteligente sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute.