Apar noi restricții dure în Europa după sărbătorile de iarnă. Deplasările pe timpul nopții în Grecia și Franța sunt interzise

După sărbătorile de iarnă, mai multe țări din UE au reintrodus restricțiile de deplasare pe timpul nopții, cu scopul reducerii riscului de infectare cu coronavirus.

02 ian. 2021, 19:27
Apar noi restricții dure în Europa după sărbătorile de iarnă. Deplasările pe timpul nopții în Grecia și Franța sunt interzise

Noi restricții în Europa după sărbătorile de iarnă

Țările din Europa introduc noi restricții după sărbători. Grecia a extins carantina generală care se aplică de sâmbătă cu măsuri stricte, ca urmare a relaxării din timpul sărbătorilor iarnă, potrivit Euronews.

Restricția, care va dura o săptămână, intră în vigoare de duminică dimineața, de la ora 6, și se va sfârși pe data de 11 ianuarie. “Toate activitățile și serviciile care au fost permise gradual înaintea Crăciunului sunt suspendate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Greciei, Stelios Petsas.

Deplasările pe timpul nopții, mai exact în intervalul orar 21.00 – 5.00, vor fi interzise. De asemenea, serviciile religioase vor fi și ele interzise, iar școlile rămân închise în continuare.

“Noile cazuri sunt încă la un nivel ridicat iar presiunea pe sistemul național de sănătate continuă. Spitalele noastre continuă îngrijirea unui număr mare de pacienți. Din nefericire, aproximativ 2.500 dintre concetățenii noștri au petrecut Crăciunul în paturile de Covid, în vreme ce mai multe de 400 de persoane sunt încă în Terapie Intensivă”, a adăugat Petsas.

“Aceste date ne obligă să rămânem vigilenți, să facem tot ce putem pentru a reduce și mai mult răspândirea noului coronavirus în țară”, a continuat el.

Până în momentul de față, în Grecia bilanțul infectărilor cu COVID a ajuns la 130.709. De la începutul pandemiei de COVID au murit 4.921 de persoane și 9.989 s-au recuperat. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 262 de noi cazuri pozitive și 40 de decese.

Restricții în Franța

Și în Franța se reintroduc restricțiile în ceea ce privește deplasarea pe timpul nopții. Intră în vigoare de sâmbătă.

Aproape 6 milioane de oameni din estul țării nu-și vor mai putea părăsi casele de la ora 18:00 și până la ora 06:00. În alte părți, restricția rămâne valabilă de la ora 20:00.

În ciuda restricției de deplasare, câteva mari petreceri au avut loc de Revelion, inclusiv una la care au participat 2.500 de oameni în Lieuron, Bretania. Agenția locală de sănătate îndeamnă toți participanții să se testeze și să intre într-o carantină de 7 zile.

Franța este a doua cea mai afectată țară din UE, după Italia, cu 64,765 de decese înregistrate până acum de la începutul pandemiei. În total, bilanțul infectărilor din Franța au ajuns la 2,639,773. S-au vindecat 194,221 de persoane.

Citiți și Vești bune privind vaccinarea populației! Valeriu Gheorghiță: „Vrem ca după jumătatea lunii ianuarie să putem începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua”