Aparatul care îți mărește factura la energie chiar și atunci când nu este folosit. Oprește-l când dormi sau când pleci de acasă

Din cauza prețurilor la energie, românii caută soluții practice prin care să reducă valoarea facturilor. Astfel, aceștia și-au dat seama că dețin aparate care consumă curent constant, chiar dacă nu sunt folosite.

28 mart. 2023, 12:37
Aparatul care îți mărește factura la energie chiar și atunci când nu este folosit. Oprește-l când dormi sau când pleci de acasă
Aparatul care consumă energie electrică constant

Majoritatea românilor caută soluții pentru a reduce facturile la energie electrică. În locuința fiecăruia există aparate, care deși nu sunt folosite, consumă curent în mod constant. Iată cum poate fi evitat acest lucru.

Creșterea prețurilor la energie și facturile mărite îi fac pe oameni să recurgă la trucuri pentru a putea economisi, dar fără a renunța la confortul din propria casă.

Așadar, specialiștii au venot cu o serie de soluții care să îi ajute pe oameni să reducă facturile la curentul electric.

Vizat este un aparat pe care majoritatea oamenilor îl au acasă și pe care nimeni nu îl oprește niciodată. Acesta rămâne aprins și când nu este folosit, atât noaptea, cât și atunci când toată lumea este plecată de acasă, consumând curent în mod constant. Este vorba de routerul de internet.

Citește și: Vouchere de energie 2023: Un milion de români au achitat facturile cu bani de la stat. Schimbări la toate facturile de la 1 aprilie

Experții în energie spun că oprirea routerului pentru o lună, opt ore pe zi, duce la economisirea a aproximativ 5kWh, adică o economie lunară de aproximativ 7 lei, și o economie anuală de 85 de lei la factura de curent electric.

Chiar dacă suma pare mică, acești bani pot fi folosiți lunar în alte scopuri sau incestiți în lucruri mai utile.

O altă soluție este exploatarea luminii naturale și stingerea becurilor, în special pe timpul zilei. Experții ne sfătuiesc să aprindem becurile numai în camerele în care ne aflăm și să le stingem atunci când plecăm.

Totodată, electrocasnicele lăsate în priză în permanență consumă curent chiar și când sunt închise. Potrivit unei analize realizată de o companie de electricitate, aparatele lăsate în modul stand-by consumă între 40 – 70-% din energia pe care o folosesc în timpul funcționării.

Citește și: Șoc uriaș pentru un român care s-a trezit cu o factură la energie de zece ori mai mare! „Efectiv n-are cum să am atâta, stau într-o garsonieră”

Un televizor consumă 190 kWh/an și se află în top 10 consumatori de energie electrică din locuință. Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care doresc să achiziționeze un televizor nou cu o diagonală mai mică de 100 cm să aleagă unul din clasa energetică A.

Televizoarele led au un consum de energie mai mic decât cele de tip plasmă, iar un laptop sau o tabletă au un consum cu pânăla 80% mai redus față de monitoarele clasice.